Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή τον Nasdaq. Υποχώρησαν οι αποδόσεις των ομολόγων. Πτώση από το υψηλό 13 μηνών για το πετρέλαιο. Χαμηλότερα το δολάριο.

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα επιτόκια

Άνοδος στη Wall Street μετά το «μάζεμα» στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,59%, ενώ νωρίτερα είχε πιάσει νέο υψηλό 16 ετών στο 4,68%. Αντίστοιχα, και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 5,07%.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,35% ή 116 μονάδες στις 33.666, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,59% στις 4.299 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,83% στις 13.201 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (+2,3%) και Caterpillar (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Boeing (-1,8%) και IBM (-0,9%).

«Η χρηματιστηριακή αγορά για να κινηθεί υψηλότερα χρειάζεται να ‘αποστασιοποιηθεί’ από τις αυξήσεις επιτοκίων και η Fed να υποχωρήσει από την επιθετική της στάση», σημείωσε ο Ross Mayfield της Baird.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν με μικρότερο ρυθμό από αυτόν που είχε καταγραφεί αρχικά το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω της μείωσης των δαπανών σε υπηρεσίες, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.

Η προσωπική κατανάλωση, ο κινητήριος μοχλός της αμερικανικής οικονομίας, ενισχύθηκε με ρυθμό 0,8% από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με την τρίτη και τελική μέτρηση του ΑΕΠ. Η προηγούμενη εκτίμηση ήταν 1,7%.

Παράλληλα, ο αριθμός των Αμερικανών που έλαβαν επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ σημείωσε οριακή άνοδο την προηγούμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας ενισχύθηκαν κατά 2.000 στις 204.000 την εβδομάδα που έληξε στις 23 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εργασίας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 2,1% στα 91,72 δολ. και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,5% στα 1.882 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ, στο 1,0557 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v