Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street και μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 11 μονάδες βάσης στο 4,81%. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ανακάμπτει το αργό. Οριακά κέρδη για τον χρυσό. Βουτιά 42% για τη μετοχή της WeWork.

Ανοδος στη Wall Street και μετά τη Fed

Οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή διατηρούν τα κέρδη τους και μετά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια. 

Ο Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,42% στις 33.195 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,8% υψηλότερα στις 12.953 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,71% στις 4.223 μονάδες. 

H κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα επιτόκια στο υψηλό 22 ετών του 5,25% με 5,5% την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η πρόσφατη άνοδος στις αποδόσεις των treasuries μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση στην οποία η Fed αποφάσισε να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά, μετά από 11 διαδοχικές αυξήσεις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αυξήσεων το 2023.

«Οι πιο σφιχτές χρηματοοικονομικές και πιστωτικές συνθήκες για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις αναμένεται να βαρύνουν την οικονομική δραστηριότητα, τις προσλήψεις και τον πληθωρισμό, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης της στην Ουάσιγκντον.

 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αμερικανικές εταιρείες πρόσθεσαν 113.000 εργαζομένους τον Οκτώβριο. Το νούμερο είναι μεγαλύτερο από τους 89.000 που είχαν προστεθεί τον Σεπτέμβριο, αλλά κάτω από την εκτίμηση του Dow Jones για 130.000.

Όσον αφορά τους μισθούς, η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP ανέφερε ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 5,7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σημειώνοντας τη μικρότερη ετήσια άνοδο από τον Οκτώβριο του 2021.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 2,7% στα 83,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,03% υψηλότερα στα 1.994 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,052 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 11 μονάδες βάσης στο 4,81%. 

Στο ταμπλό, βουτιά 42% πραγματοποιεί η μετοχή της WeWork, μετά το δημοσίευμα της Wall Street Journal που ανέφερε ότι η εταιρεία ενοικίασης χώρων γραφείου θα υποβάλλει αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v