Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones

Οριακές μεταβολές για τους δείκτες που οδεύουν σε μηνιαία και ετήσια κέρδη. Στο 3,85% «τσίμπησε» η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχώρησε από τα ιστορικά υψηλά ο χρυσός. Βουτιά 3% για το αργό.

Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones

Mε μεικτά πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες την Πέμπτη με τον Dow Jones να συνεχίζει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα και τον S&P 500 να απέχει μια «ανάσα» από την επίτευξη νέου ρεκόρ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,14% στις 37.710 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,04% στις 4.783 μονάδες, ενώ ο Νasdaq κινήθηκε 0,03% χαμηλότερα στις 15.095 μονάδες.

Οι δείκτες βρίσκονται σε τροχιά για εβδομαδιαία, μηνιαία, τριμηνιαία και ετήσια κέρδη. 

«Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ράλι που έχω δει σε λήξη της χρονιάς και μεγάλο μέρος του συνέβη πριν τη στροφή της Fed στα μέσα του Δεκεμβρίου» δήλωσε ο Ράιαν Ντέτρικ, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην Carson Group στην Ομάχα. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν στις 218.000 από 206.000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 210.000. Αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδος.

Εν τω μεταξύ, η Εθνική Ένωση Μεσιτών (NAR) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, έμεινε σταθερός τον Νοέμβριο σε σχέση με τον Οκτώβριο στις 71,6 μονάδες. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει άνοδο κατά 1%.

Σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2022 οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 5,2%.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού σημείωσε πτώση 3% στα 71,9 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός υποχώρησε από τα επίπεδα ρεκόρ, σημειώνοντας πτώση 0,5% στα 2.085 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχώρησε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,1 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου πραγματοποίησε άλμα 5 μονάδων βάσης στο 3,85%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v