Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επαφή με τα ρεκόρ η Wall Street

Μικτά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον S&P 500 να υποχωρεί αλλά να κρατιέται πάνω από τις 5.000 μονάδες. Νέο ρεκόρ για τον Dow Jones και ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq. Στο 4,15% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Σε επαφή με τα ρεκόρ η Wall Street

Οριακές διακυμάνσεις και εναλλαγές προσήμων στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα και στην μέτρηση του αμερικανικού πληθωρισμού την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι εντός της εβδομάδας περίπου 61 γνωστές εισηγμένες του δείκτη S&P 500 θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου, μεταξύ των οποίων οι Lyft, Instacart, Kraft Heinz, Hasbro και Coca Cola.

«Τα περισσότερα εταιρικά αποτελέσματα αναμένονται ισχυρά γιατί και η οικονομία παραμένει ισχυρή» σχολίασε ο Jay Hatfield της Infrastructure Capital Advisor.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έπιασε νέο ιστορικό υψηλό καθώς ενισχύθηκε 0,33% ή 125 μονάδες στις 38.797, ο S&P 500 σημείωσε πτώση μόλις 0,09% στις 5.021 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% στις 15.942 μονάδες. 

Νωρίτερα, ο Nasdaq  είχε πιάσει νεό ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό στις 16.080 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+2,5%) και Walgreens Boots (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Microsoft (-1,3%) και Salesforce (-1,2%).

Επιπλέον, η μετοχή της Nvidia ενισχύθηκε 0,3% με την κεφαλαιοποίηση της να περνά πάνω από της Amazon (-0,9%) για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια.

Στο μεταξύ, η Fed ανακοίνωσε ότι οι Τράπεζες των ΗΠΑ ξεπέρασαν στα τέλη Ιανουαρίου το επίπεδο των $1 τρισ. για τα ανεξόφλητα δάνεια προς Χρηματοπιστωτικές Εταιρείες που δεν δέχονται καταθέσεις. Οι εταιρείες αυτές, hedge funds, private equity και άλλες Οντότητες, χρησιμοποιούν τα χρήματα για τη μόχλευση των επενδύσεων και τα δανείζουν όλο και περισσότερο σε δανειολήπτες με μεγάλο ρίσκο.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,15% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,46%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,2% στα 76,95 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 2.033 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0776 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v