Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Επέστρεψε στα ρεκόρ ο S&P 500

Ισχυρή άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον S&P 500 να πιάνει νέο ιστορικό υψηλό. Μια ανάσα από τα ρεκόρ και ο Nasdaq. Στο 4,15% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ισχυρές πιέσεις στον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Wall Street: Επέστρεψε στα ρεκόρ ο S&P 500

Κέρδη στη Wall Street μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, κατά 3,2% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ ετησίως τον Φεβρουάριο και κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, από 3,1% και 0,3% τον Ιανουάριο αντίστοιχα. Η άνοδος, αν και μικρή, αναμένεται να κάνει τη Fed να περιμένει έως το καλοκαίρι πριν προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων.

Οπως σημειώνει το CNBC, η μηνιαία αύξηση ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες, αλλά ο ετήσιος ρυθμός ήταν ελαφρώς υψηλότερος από την πρόβλεψη 3,1% του Dow Jones.

«Είναι δύσκολο να δει κανείς τι θα μπορούσε να σταματήσει το ανοδικό momentum της αγοράς καθώς τα εταιρικά κέρδη, ο πληθωρισμός και τα επιτόκια κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση», σχολίασε ο επικεφαλής επενδύσεων της Regan Capital, Skyler Weinand.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,61% ή 235 μονάδες στις 39.005, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,12% στις 5.175 μονάδες, πιάνοντας νέο ιστορικό υψηλό και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,54% στις 16.265 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των 3M Co. (+4,5%) και IBM (+3,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-4,6%) και Nike (-0,9%).

Επιπλέον η μετοχή της Oracle σημείωσε "άλμα" 12% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Νωρίτερα, ο Τζέιμι Ντάιμον υποστήριξε ότι δεν θα έβγαζε «από το τραπέζι» την προοπτική ύφεσης στις ΗΠΑ, αλλά ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να περιμένει πριν μειώσει τα επιτόκια.

«Η αγορά τιμολογεί μια ήπια προσγείωση, πιθανότατα σε ποσοστό 70-80%», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co.

«Νομίζω ότι η πιθανότητα μιας ήπιας προσγείωσης μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια είναι το καλύτερο σενάριο. Η χειρότερη περίπτωση θα ήταν ο στασιμοπληθωρισμός».

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,15% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,60%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,2% στα 77,82 δολάρια και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1,3% στα 2.161 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0925 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v