Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Ήπιες κινήσεις σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά την άνοδο του S&P 500 σε νέο υψηλό. Στο 4,18% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη 2,3% για το αργό. Άνοδος για τον χρυσό.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τη χθεσινή άνοδο του S&P 500 σε νέο επίπεδο-ρεκόρ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,08% στις 39.039 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,31% στις 16.218 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,09% στις 5.169 μονάδες.

Ο S&P 500 κατέγραψε ράλι πάνω από 1% στην προηγούμενη συνεδρίαση, μαζί με τον Nasdaq, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου ήταν υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν.

«Δεν πιστεύουμε ότι θα είναι η Fed αυτή που θα σκοτώσει αυτόν τον οικονομικό κύκλο. Αυτό που θα καθορίσει το τέλος αυτού του κύκλου επέκτασης θα βασιστεί στο κατά πόσον θα υπάρξει κάποιου είδους σοκ. Διαφορετικά, μπορεί να βρίσκεται κανείς σε αυτό που θα θεωρούσαμε τέλος του κύκλου για αρκετό χρόνο», δήλωσε η Γκαμπριέλα Σάντος, υπεύθυνη στρατηγικής στην JP Morgan Asset Management. 

Η bull market έχει δείξει σημάδια επέκτασης τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά ο βασικός κινητήριος μοχλός παραμένει η Nvidia. H μετοχή της εταιρείας παραγωγής τσιπ πραγματοποίησε ράλι 7% την Τρίτη, διαγράφοντας σχεδόν όλες τις απώλειες από τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Η μετοχή έχει πραγματοποιήσει άλμα 86%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,3% στα 79,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,13% στα 2.168 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,094 δολαρίου το βαρέλι. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο 5 μονάδων βάσης στο 4,18%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v