Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Hπιες μεταβολές πέριξ των ρεκόρ στη Wall Street

Μικρή πτώση καταγράφουν οι δείκτες που οδεύουν σε εβδομαδιαία κέρδη άνω του 2%. Στο 4,2% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο. Απώλειες για το αργό. Ράλι 8,5% για τη FedEx. Υποχωρεί ο χρυσός.

Hπιες μεταβολές πέριξ των ρεκόρ στη Wall Street

Οριακά χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, αλλά οι δείκτες οδεύουν σε εβδομαδιαία άνοδο καθώς τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,1% στις 39.739 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,17% χαμηλότερα στις 16.371 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,05% στις 5.238 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες οδεύουν σε ισχυρά εβδομαδιαία κέρδη, με τον S&P 500 να βρίσκεται 2,4% υψηλότερα από τη Δευτέρα, τον Nasdaq 2,7% και τον Dow Jones 2,8%.

Οι δείκτες έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ την Πέμπτη, για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,083 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 5 μονάδες βάσης στο 4,2%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,1% στα 80,95 δολάρια, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,38% στα 2.176 δολάρια το βαρέλι. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της FedEx ενισχύεται 8,5%, μετά την ανακοίνωση προσαρμοσμένων κερδών που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Βουτιά 13% σημειώνει η μετοχή της Lululemon καθώς η εταιρεία αθλητικών ειδών έδωσε αδύναμο guidance.

Απώλειες 6% σημειώνει η Nike καθώς επιβραδύνθηκαν οι πωλήσεις στην Κίνα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v