Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες, με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%. Στο 4,39% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Σε υψηλό πέντε μηνών το αργό. Νέο ρεκόρ για τον χρυσό. Μικρή πτώση για το δολάριο. Βουτάει 7% η μετοχή της Tesla.

Δεύτερη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές τράπεζες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση την Τρίτη, εν μέσω πιέσεων από την άνοδο των αποδόσεων των treasuries.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,98% στις 39.173 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,34% χαμηλότερα στις 16.181 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,92% στις 5.195 μονάδες. 

H αμερικανική αγορά έχει ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο στο «κόκκινο» καθώς τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE) -τον οποίο παρακολουθεί η Fed για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής- και τα στοιχεία για τη μεταποίηση δημιουργούν αμφιβολίες για το αν η κεντρική τράπεζα θα μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο. 

Ο S&P 500 έκλεισε το πρώτο τρίμηνο με άνοδο 10%, καταγράφοντας το καλύτερο ξεκίνημα από το 2019. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 9% το αντίστοιχο διάστημα, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ανοικτές θέσεις εργασίας ενισχύθηκαν οριακά στα 8,76 εκατομμύρια από την καθοδικά αναθεωρημένη μέτρηση των 8,75 εκατομμυρίων τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές πρόεβλεπαν πτώση στα 8,73 εκατομμύρια.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού καταγράφει άνοδο 1,3% στα 84,8 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών. Ο χρυσός πραγματοποιεί άλμα 0,9% στα 2.278 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,075 δολ./ευρώ, υψηλό 4,5 μηνών.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 7 μονάδες υψηλότερα στο 4,39%. 

Στο ταμπλό, βουτιά 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Tesla καθώς η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε στοιχεία για τις πωλήσεις τριμήνου που απογοήτευσαν τους επενδυτές. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v