Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, μετά τις χθεσινές απώλειες. Κέρδη για τον χρυσό κοντά στις $2.200. Στο 4,26% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Οριακή πτώση για το αργό. Nτεμπούτο με ράλι 50% για την Trump Media.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι επενδυτές επιχειρούν να δώσουν συνέχεια στο ράλι, μετά τη χθεσινή «ανάπαυλα». 

Τη Δευτέρα, ο Dow Jones υποχώρησε 0,41% στις 39.313 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,31% στις 5.218 μονάδες και ο Nasdaq διολίσθησε 0,27% στις 16.384 μονάδες.

Από την αρχή του μήνα, οι δείκτες οδεύουν στον πέμπτο διαδοχικό μήνα ανόδου. Ο S&P 500 έχει ενισχυθεί πάνω από 2% τον Μάρτιο, ο Nasdaq έχει καταγράψει άνοδο 1,8% και ο Dow Jones έχει σημειώσει κέρδη 0,8%. 

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι underweight ή ανεπαρκώς εκτεθειμένοι σε αυτή την αγορά και θα πασχίσουν να αποκτήσουν έκθεση. Πιστεύω ότι ο συνδυασμός ομαλής προσγείωσης, μιας Fed που προσφέρει ασφάλεια και διαχειριστών κεφαλαίων και θεσμικών επενδυτών που έχουν περιθώρια να επενδύσουν περισσότερο, σημαίνει ότι το ράλι αυτό μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε ο ιδρυτής της 3Fourteen Research στο CNBC.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών των ΗΠΑ αυξήθηκαν για δωδέκατο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο, σκαρφαλώνοντας σε νέο επίπεδο-ρεκόρ.

O δείκτης S&P CoreLogic Case-Shiller, που αξιολογεί τις τιμές σε 20 μητροπολιτικές περιοχές, ενισχύθηκε 0,1% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Η άνοδος σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023 ήταν στο 6,6%.

Ο ευρύτερος εθνικός δείκτης κατέγραψε άνοδο των τιμών κατά 6,1% σε ετήσια βάση και 0,4% σε μηνιαία.

Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών -που περιλαμβάνουν είδη μακράς διαρκείας, όπως αεροπλάνα και συσκευές- ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο μετά τη μεγάλη πτώση που είχαν σημειώσει τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 1,4% μετά από βουτιά 6,9% τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,02% στα 81,97 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,56% στις 2.188 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. H ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0851 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται δύο μονάδες βάσης στο 4,265%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Trump Media πραγματοπoιεί άλμα 50% στο ντεμπούτο της στη Wall Street.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v