Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Ράλι 13% για την Tesla. Βουτάει το δολάριο έναντι του γεν. Υποχωρεί το Brent. Ενισχύεται ο χρυσός. Στο 4,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι δείκτες διευρύνουν τα ισχυρά κέρδη της περασμένης εβδομάδας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 38.326 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει οριακή άνοδο 0,01% στις 15.929 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,15% υψηλότερα στις 5.107 μονάδες.

Την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 2,7%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Νοέμβριο και βάζοντας τέλος σε ένα σερί τριών πτωτικών εβδομάδων. Ο Nasdaq πραγματοποίησε ράλι 4,2%, σημειώνοντας επίσης την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Νοέμβριο. Αυτή ήταν η πρώτη εβδομάδα κερδών τις πέντε τελευταίες εβδομάδες. O Dow Jones ολοκλήρωσε την εβδομάδα 0,7% υψηλότερα. 

Οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, τη συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία για την απασχόληση τον Απρίλιο που θα δημοσιευτούν την Παρασκευή. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla καταγράφει ράλι 13% εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι κινεζικές αρχές θα επιτρέψουν στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να χρησιμοποιήσει στα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Κίνα το σύστημα πλήρως αυτόνομης οδήγησης. 

Άνοδο 3,5% σημειώνει η μετοχή της Apple, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του Dow Jones. 

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο Brent διολισθαίνει 1,3% στα 88,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,3% στα 2.354 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ σημειώνει βαριές απώλειες έναντι του γεν. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 2 μονάδες βάσης στο 4,64%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v