Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές στη Wall Street

Πτώση στο... νήμα για τον Dow Jones ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκαν οι S&P 500 και Nasdaq. «Άλμα» 12% για την Tesla. Στο 4,66% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στις τιμές πετρελαίου. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα με οριακές μεταβολές στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street παρά τα καλά εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία ενόψει της ανακοίνωσης του ΑΕΠ την Πέμπτη και του πληθωρισμού την Παρασκευή.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,11% ή 42 μονάδες στις 38.461, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο μόλις 0,02% στις 5.071 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,10% στις 15.712 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Coca-Cola (+1,5%) και Walmart (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-2,6%) και Home Depot (-1,9%).

Στο μεταξύ, η μετοχή της Tesla σημείωσε «άλμα» 12% μετά την δήλωση του Έλον Μάσκ ότι η παραγωγή του πιο οικονομικού μοντέλου αυτοκινήτων EV θα ξεκινήσει νωρίτερα απ’ όσο αναμενόταν. Από πλευράς αποτελεσμάτων η Tesla ανακοίνωσε πτώση 9% στα έσοδα τριμήνου- η μεγαλύτερη πτώση από το 2012- και προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 45 σεντς από 51 σεντς που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παράλληλα, οι μετοχές των Visa και Texas Instruments ενισχύθηκαν 0,9% και 5,6% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου. Στον αντίποδα ο τίτλος της Boeing κινήθηκε χαμηλότερα αν και γνωστοποίησε ζημιές μικρότερες από τις προβλέψεις της αγοράς.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών -που περιλαμβάνουν είδη μακράς διαρκείας, όπως αεροπλάνα και συσκευές- κινήθηκαν υψηλότερα τον Μάρτιο, καταγράφοντας μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 2,6% μετά από άνοδο 0,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 2,5%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, πιέσεις ασκήθηκαν στις τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent υποχώρησε 0,4% στα 88,09 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 0,6% στα 82,88 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% στα 2.333 δολ./oz.

Επιπλέον, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,66% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,95%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0690 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v