Ανοδος στη Wall Street στον απόηχο των δηλώσεων Πάουελ

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Οριακή άνοδος για το Brent. Στο 4,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ράλι 5% για την Qualcomm.

Ανοδος στη Wall Street στον απόηχο των δηλώσεων Πάουελ

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη μετά τις χθεσινές δηλώσεις Πάουελ και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα επικεντρωμένο στα εταιρικά κέρδη και την αυριανή έκθεση για την ανεργία. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,67% στις 38.156 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,18% στις 15.787 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,7% στις 5.052 μονάδες. 

Την Τετάρτη ο Πάουελ απέκλεισε το ενδεχόμενο η επόμενη κίνηση της Fed να είναι αύξηση των επιτοκίων, ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η κεντρική τράπεζα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο από ό,τι αναμενόταν για να αρχίσει να χαλαρώνει τη νομισματική πολιτική. 

Η έμφαση του Πάουελ ότι η επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας δεν θα είναι αύξηση των επιτοκίων λειτουργεί καθησυχαστικά για τις αγορές, σύμφωνα με τον Έρικ Βίνογκαρντ, επικεφαλής οικονομικής έρευνας στην  AllianceBernstein. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων ενισχύθηκε 0,3% το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε ετήσια βάση μετά από άλμα 3,5% το τέταρτο τρίμηνο του 2023.  Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,5%.

Το μοναδιαίο κόστος εργασίας πραγματοποίησε άλμα 4,7% το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 4%. Αυτή είναι η μεγαλύτερη άνοδος από το πρώτο τρίμηνο του 2023. 

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Απριλίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 212.000.

Το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε οριακά στα 69,4 δισ. δολάρια τον Μάρτιο από 69,5 δισ. τον Φεβρουάριο, κοντά σε υψηλό έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στα 69,1 δισ. δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο Brent κινείται 0,3% υψηλότερα στα 83,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,35% στα 2.302 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,069 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,64%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Qualcomm πραγματοποιεί ράλι πάνω από 5% καθώς ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις. 

Η μετοχή της DoorDash βουτάει 11% μετά την ανακοίνωση ζημίας που ήταν μεγαλύτερη των προβλέψεων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v