Στάση για ανάσες στη Wall Street κοιτώντας τη Fed

«Πρόκειται για μια αγορά που μιμείται τη Fed», σχολιάζουν αναλυτές, καθώς οι traders αναζήτησαν περισσότερες ενδείξεις για το πότε μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια. Υποχωρεί στα $83 το πετρέλαιο. H απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε στο 4,44%.

Στάση για ανάσες στη Wall Street κοιτώντας τη Fed

Διάλειμμα στη Wall Street, με μικρές διακυμάνσεις και διχασμό στις διαθέσεις. Οριακά ανοδικά κινήθηκαν Dow Jones και S&P 500, ενώ οριακά κάτω ήταν ο Nasdaq, με μειούμενες τις αποδόσεις των ομολόγων, καθώς οι traders αναζήτησαν περισσότερες ενδείξεις για το πότε η Federal Reserve μπορεί να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,08% για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση στις 38.388,80 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε αύξηση 0,13% στις 5.187,69 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,1% στις 16.332,56 μονάδες.

Το ράλι που τροφοδότησε τις μετοχές στις αρχές Μαΐου δυσκολεύεται να κερδίσει περαιτέρω οπαδούς, με τους επενδυτές να διχάζονται για το αν η αγορά μπορεί να διατηρήσει την ορμή, μετά την προσέγγιση του τεχνικού ορίου των 5.200 μονάδων από τον S&P 500, σχολιάζει ο Matt Maley από την Miller Tabak + Co, ο οποίος λέει πως θα ήθελε να δει λίγο περισσότερες ανοδικές διαθέσεις επιβεβαίωσης της τάσης.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώθηκε περισσότερο από 4 μονάδες βάσης στο 4,445%. Οι μετοχές της Disney υποχώρησαν σχεδόν 10% αφού ο κολοσσός των μέσων ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας δημοσίευσε μια μικρή απώλεια εσόδων, αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα τριμηνιαία κέρδη. Μετοχές της εταιρείας αμυντικής τεχνολογίας Palantir υποχώρησαν 15% μετά από ανακοινώσεις αποτελεσμάτων κάτω από τις προσδοκίες.

«Πρόκειται για μια αγορά που μιμείται αυτό που κάνει η Fed. Η αγορά έχει ήδη χωνέψει τα σχόλια του Powell», δήλωσε ο Quincy Krosby, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. Πρόσθεσε ότι αναζητά ισχυρό όγκο τις ημέρες κατά τις οποίες η αγορά ανεβαίνει, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένδειξη δύναμης.

«Είναι σαφές ότι οι αποδόσεις και η ταχύτητα με την οποία οι αποδόσεις ανεβαίνουν υψηλότερα ή χαμηλότερα, είναι πολύ σημαντικές για την αγορά», πρόσθεσε ο Krosby. «Αν η αγορά δείχνει να πέφτει πολύ γρήγορα, τότε αυτό τροφοδοτεί την ιδέα ότι ίσως η οικονομία επιβραδύνεται με ταχύτερους ρυθμούς».

Οι επενδυτές τη Δευτέρα μετέφεραν το ανοδικό κλίμα της αγοράς από την Παρασκευή, όταν τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας ήταν κάτω από τις προσδοκίες τον Απρίλιο και η ανεργία αυξήθηκε.

Τα αποτελέσματα αμβλύνουν τις ανησυχίες ότι η οικονομία ζεσταίνεται και αύξησαν την αισιοδοξία σχετικά με τις μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v