Τα blue chips επαναφέρουν τον Dow στις 11.000 μ.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στην Wall, με πιέσεις σε ενέργεια και τράπεζες αλλά άνοδο στα βιομηχανικά blue chips, τα οποία επαναφέρουν τον Dow Jones στις 11.000 μονάδες. Πτωτικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Μετά από πτωτικό άνοιγμα στην απόηχο των όχι ευχάριστων αποτελεσμάτων τριμήνου της Alcoa, τα πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο γίνονται μικτά και ο δείκτης Dow Jones επανακτά τις 11.000 μονάδες, χάρη στην άνοδο μεγάλων βιομηχανιών και άλλων «αμυντικών» τίτλων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,05% στις 11.012 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,2% στις 1.194 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει ανεπαίσθητη πτώση στις 2.455 μονάδες.

Επιφυλακτική εικόνα επικράτησε στο άνοιγμα της συνεδρίασης, μετά τα «μέτρια» αποτελέσματα της Alcoa, που άνοιξε την περίοδο ανακοίνωσης κερδών α΄τριμήνου με απογοητευτική πρόβλεψη πωλήσεων.

Η Alcoa υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση ζημιών ύψους 201 εκατ. δολαρίων στο α΄τρίμηνο και χαμηλότερη της αναμενόμενης πρόβλεψη για έσοδα.

Στη συνέχεια ωστόσο, η General Electric, που ανακοινώνει αποτελέσματα μέσα στην εβδομάδα, καθώς και άλλες μεγάλες βιομηχανίες, προσέφεραν στήριξη.

Η μετοχή της Intel, που είναι ο επόμενος «κολοσσός» που ανακοινώνει αποτελέσματα (μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης,) ενισχύεται ήπια.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων Q1, η ινδική Infosys Technologies (+1,5%) ανακοίνωσε μείωση κερδών 1%, ενώ η γαλλική LVMH Moet Hennessy ανακοίνωσε καλύτερη της αναμενόμενης αύξηση 11% στα έσοδα α΄τριμήνου.

Με πτώση αντιδρούν στην Wall Street οι τίτλοι των Lenders Regions Financial και KeyCorp., εξαιτίας της υποβάθμισης από την UBS σε «sell».

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ στα 39,7 δισ. δολάρια τον Φεβρουάριο, μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

Στην Ευρώπη, τα υψηλά επιτόκια στις πωλήσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, συγκράτησαν τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης. Τελικώς, επικράτησαν οι ρευστοποιήσεις στον ενεργειακό κλάδο εξαιτίας της διολίσθησης 2% των τιμών του πετρελαίου.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,28% χαμηλότερα στις 5.761 μονάδες, ο DAX 0,32% χαμηλότερα στις 6.230 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,46% στις 4.031 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v