Ορατές οι 11.000 για τον Dow Jones

Το μίνι-ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης και τα απογοητευτικά δεδομένα για την ιδιωτική απασχόληση, προκαλούν σταθεροποιητική εικόνα στην Wall Street, ενώ Ασία και Ευρώπη παραμένουν υψηλότερα.

Το μίνι-ράλι της προηγούμενης συνεδρίασης και τα απογοητευτικά δεδομένα για την ιδιωτική απασχόληση, προκαλούν σταθεροποιητική εικόνα στην Wall Street, ενώ τα ασιατικά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παραμένουν ανοδικά, στον απόηχο της προοπτικής ακόμη χαλαρότερης πιστωτικής πολιτικής στον πλανήτη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεαι 0,08% στις 10.954 μονάδες, ο S&P 0,06% στις 1.161 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,16% στις 2.395 μονάδες.

Ο Dow εκτινάχθηκε 193 μονάδες χθες φθάνοντας σε απόσταση αναπνοής από τις 11.000 μονάδες, μετά την περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της Ιαπωνίας, που επιτείνει τις προοπτικές αντίστοιχων κινήσεων στις ΗΠΑ, για να τονωθεί η οικονομική ανάκαμψη.

Η αμερικανική οικονομία έδειξε πάντως σήμερα νέα σημάδια επιδείνωσης, μετά την μεγάλη και απρόοπτη μείωση 39.000 θέσεων εργασίας στην ιδιωτική απασχόληση.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 1,8%, ενώ στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,68% στις 5.673 μονάδες, ο DAX 0,64% στις 6.255 μονάδες, και ο CAC 0,97% στις 3.764 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Costco Wholesale Corp.βρίσκεται στο επίκεντρο και υποχωρεί 2,3% μετά την ανακοινωση χειρότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων τριμήνου.

Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων γ΄τριμήνου από τις μεγάλες επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης αρχίζει αύριο το βράδυ, με την χρήση της Alcoa Inc.

Κατά τα λοιπά, ο τίτλος της Johnson & Johnson κερδίζει 1,83% μετά την ανακοίνωση της πλήρους εξαγοράς της βιοφαρμακευτικής Crucell.

Η General Electric (+0,49%) ανακοίνωσε ότι απορρίφθηκε η προσφορά της για την βρετανική Wellstream Holdings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v