Μικτά πρόσημα με τεχνολογικές πιέσεις στην Wall

Οι καλές στατιστικές ανακοινώσεις έρχονται σε αντίθεση με την απογοήτευση για τα αποτελέσματα Google και την επιτάχυνση του κινεζικού πληθωρισμού και δημιουργούν μικτή εικόνα στην Wall Street.

Οι καλές στατιστικές ανακοινώσεις μονομαχούν με την απογοήτευση για τα αποτελέσματα της Google και την επιτάχυνση του κινεζικού πληθωρισμού.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,2% στις 12.310 μονάδες, ο S&P 0,19% στις 1.317 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,24% στις 2.754 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο στην Wall Street έκλεισε με ήπιες, μικτές διακυμάνσεις χθες, με κέρδη για τις επιχειρήσεις καταναλωτικών αγαθών και ενέργειας.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ο πληθωρισμός αυξήθηκε αρκετά λιγότερο απ’όσο αναμενόταν σε μηνιαία βάση τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 2,7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2010.

Σύμφωνα με ξεχωριστή ανακοίνωση, ο δείκτης μεταποίησης Empire επιταχύνθηκε αισθητά κατά 4 μονάδες και διαμορφώθηκε στο 21,7 τον Απρίλιο, στα καλύτερα επίπεδα ενός έτους.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Google υποχωρεί 5% περίπου καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, εξαιτίας αύξησης των δαπανών.

Η Bank of America Corp. αντιδρά με ήπια άνοδο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Η Mattel Inc. ανακοίνωσε επίσης καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Στις διεθνείς αγορές, επιβαρυντικά λειτουργεί η ανακοίνωση επιτάχυνσης του κινεζικού πληθωρισμού με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008.

Η ανακοίνωση επιτείνει τους φόβους για επιβολή μέτρων συγκράτησης από την κεντρική τράπεζα, που θα προκαλέσουν επιβράδυνση στην «λοκομοτίβα» της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν κατά κύριο λόγο με αρνητικά πρόσημα, με πτώση 0,6% για τον Nikkei στην Ιαπωνία.

Στις ευρωαγορές τα πρόσημα είναι μικτά υπό την επιρροή μιας σειράς επιχειρηματικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου από μεγάλες εταιρίες όπως η Nestle και η Syngenta, τα οποία αποδείχθηκαν σε γενικές γραμμές καλύτερα των αναμενόμενων..

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,17% στις 5.974 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,32% στις 7.169 μονάδες, ενώ ο CAC 0,36% στις 3.956 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v