Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση στην Wall Street

Καθώς ο χρυσός "συνέρχεται", η Wall ανακάμπτει από την χειρότερη πτώση 5 μηνών. Καλά αποτελέσματα (Goldman) και ευνοϊκά στατιστικά προσφέρουν στήριξη. Τρίτη πτωτική συνεδρίαση στις ευρωαγορές. Αντίδραση χρυσού +2%.

Ανακάμπτουν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά την χειρότερη βουτιά πέντε μηνών, καθώς η τιμή του χρυσού «συνέρχεται», μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Goldman Sachs ανακοινώνουν ικανοποιητικά αποτελέσματα και τα στατιστικά μεγέθη συνεχίζουν να προσφέρουν ενδείξεις ενδυνάμωσης της οικονομικής ανάπτυξης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,84% στις 14.722 μονάδες, ο S&P κερδίζει 1,11% στις 1.569 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 1,17% στις 3.254 μονάδες.

Η χθεσινή πρωτοφανής «βουτιά» της τιμής του χρυσού, η επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, καθώς και η τρομοκρατική επίθεση στην Βοστόνη, προκάλεσαν έντονες πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, καθώς εκδηλώθηκαν πανικόβλητες πωλήσεις.

Το συμβόλαιο του χρυσού έκλεισε την χθεσινή συνεδρίαση με πτώση άνω των 140 δολαρίων, με την χειρότερη εμφάνιση από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η τιμή του συμβολαίου αποκαθιστά σήμερα λίγες από τις απώλειες και κινείται 2% ή 25 δολ. υψηλότερα στα 1.386 δολ. ανά ουγκιά. Τα υπόλοιπα πολύτιμα και βασικά βιομηχανικά μέταλλα ακολουθούν υψηλότερα.

Στο επίκεντρο σήμερα επανέρχονται ευνοϊκά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία.

Ο αριθμός των ανεγέρσεων νέων κατοικιών εκτινάχθηκε κατά 7% τον Μάρτιο και διαμορφώθηκε στις 1.036.000 νέες οικοδομές (στο 12μηνο). Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2008. Οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών μειώθηκαν 3,9%.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε και αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% στις ΗΠΑ τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, ο δείκτης τιμών καταναλωτή μειώθηκε 0,2% σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Οι αναλυτές περιμεναν αύξηση 1,6% μετά την άνοδο 2% του Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Μάρτιο περισσότερο απ΄οσο αναμενόταν. Η παραγωγή των αμερικανικών εργοστασίων αυξήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία της Federal Reserve κατά 0,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο, κατά τον οποίο είχε αυξηθεί 1,1%. Στο σύνολο του α΄ τριμήνου η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η θετική αντίδραση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, κατόρθωσε να στηρίξει πρόσκαιρα μόνο τις ευρωαγορές, που τελικώς τερμάτισαν με απώλειες καθώς οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας παρέμειναν στο επίκεντρο μετά την αιφνίδια διολίσθηση του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW στην Γερμανία.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,62% χαμηλότερα στις 6.304 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,39% στις 7.682 μονάδες, ενώ ο CAC κέρδισε 0,67% στις 3.685 μονάδες

Η ημέρα είναι επίσης πλούσια σε ανακοινώσεις επιχειρηματικών αποτελεσμάτων. Η Goldman Sachs ενισχύεται 1,2% μετά την ανακοίνωση των κερδών α΄τριμήνου.

H BlackRock Inc. ανακοίνωσε αύξηση κερδών α΄ τριμήνου 10% ενώ τα κέρδη της U.S. Bancorp ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες των αναλυτών.

Η Johnson & Johnson καθώς και η Coca-Cola Co. περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις εταιρίες που ανακοινώνουν σήμερα μεγέθη για το Q1.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v