Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βαρίδι» η αγορά ομολόγων για την Wall Street

Απώλειες καταγράφουν και οι τρεις δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα χθεσινά ρεκόρ. Σε υψηλό 10 μηνών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Συνεχίζει ανοδικά το αργό. Κέρδη και για χρυσό.

«Βαρίδι» η αγορά ομολόγων για την Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη εν μέσω αναταραχών στην αγορά ομολόγων, με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη μετά την άνοδο των δεικτών σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. 

Οι επενδυτές έχουν επίσης το βλέμμα στραμμένο στις κινήσεις των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, μετά από δημοσίευμα που ανέφερε πως η Κίνα εξετάζει τη διακοπή αγορών αμερικανικού χρέους.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,27% στις 25.317 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,34% χαμηλότερα στις 7.137 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,32% στις 2.742 μονάδες. 

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών κινήθηκαν 0,1% υψηλότερα τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μετά από άνοδο 0,8% τον Νοέμβριο. Πρόκειται για τη μικρότερη άνοδο από τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν μια αύξηση 0,5%.

Σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2016, οι τιμές εισαγωγών κινήθηκαν 3% υψηλότερα. Τον Νοέμβριο είχαν ενισχυθεί 3,3%.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς συνεχίζει να κινείται υψηλότερα, σημειώνοντας άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,59%, επίπεδο που είναι το υψηλότερο των τελευταίων 10 μηνών. Η απόδοση εκτινάχτηκε μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι η Κίνα μπορεί να σταματήσει να αγοράζει αμερικανικό χρέος.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,75% στα 63,45 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,56% στα 1.321 δολάρια ανά ουγγιά, υψηλό τεσσάρων μηνών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,199 δολαρίου/ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v