Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω αισιοδοξίας για τα σχέδια άρσης των περιοριστικών μέτρων. Σε ελεύθερη πτώση το αργό πετρέλαιο. Στο 0,63% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Aνοδος στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα καθώς περισσότερες πολιτείες ετοιμάζονται να άρουν τα περιοριστικά μέτρα και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο και στα αποτελέσματα τριμήνου.

Πολιτείες όπως η Αλάσκα, η Τζόρτζια, η Νότια Καρολίνα, το Τενεσί και το Τέξας έχουν αρχίσει να επιτρέπουν στα εστιατόρια να σερβίρουν πελάτες.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, δήλωσε την Κυριακή ότι η πολιτεία σχεδιάζει να επανεκκινήσει την οικονομία της σε δύο φάσης. Η πρώτη φάση θα περιλαμβάνει τον κατασκευαστικό και τον μεταποιητικό τομέα. Στη δεύτερη φάση, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ετοιμάσουν σχέδια για το πώς θα εφαρμόσουν κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,3% στις 24.077 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% υψηλότερα στις 8.749 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,3% στις 2.876 μονάδες. 

Την Παρασκευή η Wall Street έκλεισε υψηλότερα, μετά από ένα ράλι των τεχνολογικών κολοσσών.

Αν και τα τρισεκατομμύρια δολάρια που έριξε στην αγορά η Fed και ο Λευκός Οίκος συνέβαλαν στην ανάκαμψη του S&P 500 κατά 30% από τα χαμηλά Μαρτίου, αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη για τις μετοχές θα είναι περιορισμένα, αν δεν υπάρξει πρόοδος στις θεραπείες για την ασθένεια.

«Είναι ελπιδοφόρο αυτό που βλέπουμε τώρα, συμπεριλαμβανομένου και ότι πολιτείες στις ΗΠΑ και χώρες εκτός Ευρώπης αρχίζουν να κάνουν τουλάχιστον σχέδια για την άρση των περιορισμών», δήλωσε αναλυτής της OANDA από το Λονδίνο.

Εν τω μεταξύ, περίπου 173 εταιρείες του S&P 500 θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα αποτελέσματα τριμήνου, συμπεριλαμβανομένης της Apple, του Amazon, της Microsoft, της Boeing, της Ford, της General Electric και της Chevron.

Συνολικά, οι αναλυτές αναμένουν πτώση περίπου 15% στα τριμηνιαία κέρδη των εταιρειών του S&P 500, με τα κέρδη του ενεργειακού τομέα να προβλέπεται να βουτήξουν 68%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 27% στα 12,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,15% στα 1.733 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 0,63%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοιτμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,083 δολ./ευρώ. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 9,1%. Το Bloomberg μετέδωσε ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε ορισμένους εργαζομένους στο εργοστάσιο της στην Καλιφόρνια να αρχίσουν να επιστρέφουν στην εργασία την ερχόμενη εβδομάδα. 

Βουτιά 6% πραγματοποιεί η Boeing μετά από δημοσίευμα που ανέφερε ότι ο αμερικανικός κολοσσός σχεδιάζει να μειώσει στο μισό την παραγωγή των αεροσκαφών 787 Dreamliner. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v