Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Σε επίπεδα-ρεκόρ συνεχίζουν να κινούνται οι S&P 500 και Nasdaq, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άλμα 9% για την General Electric.

Μικρή άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Tη Δευτέρα ο S&P 500 έκλεισε σε επίπεδα-ρεκόρ σημειώνοντας άνοδο 0,4%, μετά από μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα κατά την οποία είχε φτάσει να υποχωρεί ως και 1%. Σε επίπεδα-ρεκόρ έκλεισε και ο Nasdaq, καταγράφοντας άνοδο 0,7%, ενώ ο Dow Jones διολίσθησε 0,1%.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 31.097 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,12% στις 13.648 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 3.862 μονάδες. 

Έντονες διακυμάνσεις κατέγραψαν οι μετοχές των GameStop και AMC, με την πρώτη να τίθεται σε αναστολή διαπραγμάτευσης τουλάχιστον επτά φορές.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η General Electric ανακοίνωσε ελεύθερες ταμειακές ροές που ήταν υψηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών και ένα θετικό outlook για τη χρονιά.

Η μετοχή της εταιρείας πραγματοποιεί άλμα 9%.

Μικρή άνοδο σημειώνει η μετοχή της Johnson & Johnson. Η φαρμακευτική ανακοίνωσε κέρδη τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Η Microsoft θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

Αναλυτής δήλωσε στο CNBC ότι η ανοδική κίνηση της αγοράς τις τελευταίες εβδομάδες δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να πυροδοτήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα ένα νέο ράλι.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν 9,1% τον Νοέμβριο σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τον δείκτη της S&P Case-Shiller που καλύπτει είκοσι μεγάλες πόλεις. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάιο του 2014.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,3% υψηλότερα, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,06% στα 1.856 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,21 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 1,1%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v