Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ησυχία σήμερα στην Πύλα της Κύπρου, σε επιφυλακή ο ΟΗΕ

«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή από χθες, ούτε και οικοδομικά μηχανήματα ή προσωπικό μέσα στη νεκρή ζώνη πλέον», σημειώνει ο εκπρόσωπος της Ειρηνευτικής Δύναμης.

Ησυχία σήμερα στην Πύλα της Κύπρου, σε επιφυλακή ο ΟΗΕ

Ησυχία επικρατεί στην Πύλα, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, Αλιμ Σιντίκ, ο οποίος ανέφερε στο ΚΥΠΕ σήμερα ότι η Δύναμη παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επιφυλακή για αποτροπή της επανάληψης αυθαίρετων εργασιών στην περιοχή.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφερθεί σε σχόλια ότι οι εργασίες θα επαναλαμβάνονταν σήμερα Δευτέρα, ο κ. Σιντίκ είπε «ναι, φήμες κυκλοφορούν. Είμαστε στην περιοχή, παρακολουθούμε την κατάσταση και δεν υπήρξε καμία επανάληψη των εργασιών». Πρόσθεσε ότι «θα αναλάβουμε δράση για να σταματήσουμε οποιαδήποτε επανάληψη».

Ανέφερε ότι σήμερα επικρατεί ησυχία και «δεν υπάρχει καμία αλλαγή από χθες, ούτε και οικοδομικά μηχανήματα ή προσωπικό μέσα στη νεκρή ζώνη πλέον».

«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και διατηρούμε παρουσία στην περιοχή και είμαστε σε επιφυλακή για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε επανάληψη αυθαίρετων εργασιών σε αυτή την περιοχή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξελίξεις μεταφέρονται στη Νέα Υόρκη όπου θα ενημερωθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας σήμερα το απόγευμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v