Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χριστοδουλίδης: Δεν θα σταματήσει η βοήθεια στη Γάζα μέσω Κύπρου

Ο Κύπριος πρόεδρος καταδίκασε τους θανάτους των εργαζομένων της WCK στον παλαιστινιακό θύλακο. «Τα τραγικά γεγονότα δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν αλλά να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για αποστολή περισσότερης βοήθειας».

Χριστοδουλίδης: Δεν θα σταματήσει η βοήθεια στη Γάζα μέσω Κύπρου

Δεν πρόκειται να σταματήσει ο ανθρωπιστικός διάδρομος "Αμάλθεια", δήλωσε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης (φωτ.), στον απόηχο της ισραηλινής επιδρομής που σκότωσε χθες επτά εργαζομένους της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen.

Δύο πλοία που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αναχώρησαν από το λιμάνι της Λάρνακας τις τελευταίες εβδομάδες με προορισμό τη Γάζα, στο πλαίσιο της κυπριακής πρωτοβουλίας "Αμάλθεια". Η World Central Kitchen (WCK) ήταν από τις οργανώσεις που ξεκίνησαν την αποστολή αυτή.

Καταδικάζοντας τους θανάτους των εργαζομένων της WCK, ο κ. Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις που έκανε μαζί με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα στη Λάρνακα, είπε ότι τα τραγικά γεγονότα δεν πρέπει να μας αποθαρρύνουν αλλά να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας για αποστολή περισσότερης βοήθειας στη Γάζα.

Από την πλευρά της, η Μέτσολα καταδικάζοντας την επίθεση, είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να πιέζουμε όλους τους παράγοντες στην περιοχή για κατάπαυση του πυρός, σημειώνοντας ότι οι εχθροπραξίες πρέπει να σταματήσουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v