Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Υπερβολικές οι ανησυχίες για τράπεζες"

Η φημολογία για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ενόψει της σταδιακής απόσυρσης των έκτακτων μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας από την ΕΚΤ, είναι τουλάχιστον υπερβολική, δήλωσε ο Τ. Αράπογλου.

Υπερβολικές οι ανησυχίες για τράπεζες
Η φημολογία των τελευταίων ημερών αναφορικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ιδίως εν όψει της σταδιακής απόσυρσης των έκτακτων μέτρων ενίσχυσης της ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι τουλάχιστον υπερβολική, δήλωσε ο κ. Τάκης Αράπογλου, ως πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Όσοι ενισχύουν τη σχετική φημολογία -προσθέτει- παραβλέπουν τα μέτρα που οι τράπεζες έχουμε ήδη λάβει σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να θωρακίσουμε την κεφαλαιακή μας επάρκεια και να δημιουργήσουμε αποθέματα ρευστότητας υποκαθιστώντας έγκαιρα την όποια ρευστότητα έχει αντληθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η συνολική πορεία του τραπεζικού συστήματος κατά τη διάρκεια της κρίσης, τα πρόσφατα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου του 2009 και η επιτυχημένη πρόσβαση όλων των μεγάλων τραπεζών στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίου, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δεν επιτρέπουν καμία αμφιβολία για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, καταλήγει ο κ. Αράπογλου.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v