Συναντήσεις Παπανδρέου με πολιτικούς αρχηγούς

Τη συναίνεση των πολιτικών αρχηγών, με τους οποίους θα συναντηθεί το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου για νέα μέτρα προκειμένου να βγει η χώρα από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ζητά ο πρωθυπουργός.

Συναντήσεις Παπανδρέου με πολιτικούς αρχηγούς
Συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων πραγματοποιεί το απόγευμα ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας τους να συναινέσουν σε ό,τι αφορά τόσο το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης όσο και στην ανάγκη λήψης νέων μέτρων, προκειμένου να βγει η χώρα από τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Συγκεκριμένα, στις 4:15 μ.μ. θα συναντηθεί με τη γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, κ. Αλέκα Παπαρήγα και στις 5:00 μ.μ. με τον πρόεδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, κ. Γιώργο Καρατζαφέρη.

Αργότερα, στις 5:45 μ.μ. θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά, και στις 6:30 μ.μ. με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σημειώνεται ότι αύριο Τετάρτη το ΠΣΑ "περνάει" από την Κομισιόν, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου αναμένεται να εγκριθεί από το Ecofin

Χθες ο κ. Χοακίν Αλμούνια είπε ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι φιλόδοξο αλλά επιτεύξιμο, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως "δεν θα δεχθούμε ολισθήματα στην εφαρμογή του". Ο ίδιος σημείωσε ότι θα υπάρξει διαδικασία ελέγχου της εφαρμογής του προγράμματος, η οποία θα περιλαμβάνει και τη λήψη επιπλέον μέτρων εάν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο.

--- Κατ' αρχάς συναίνεση από Ν.Δ., ΛΑΟΣ

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για κοινή συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων και του ελληνικού λαού για να βγει η χώρα από την κρίση.

Σε ό,τι αφορά το Πρόγραμμα Σταθερότητας και εν γένει οικονομικά μέτρα, υπήρξε κατ' αρχάς συναίνεση από τη Ν.Δ. και τον ΛΑΟΣ, ενώ αντιθέτως τα κόμματα της Αριστεράς ξεκαθάρισαν πως δεν συναινούν στα υποδεικνυόμενα από την Ε.Ε. μέτρα που θέτουν τη χώρα υπό την κηδεμονία και τις επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου και των αδίστακτων κερδοσκόπων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε ότι "η συναίνεση μπροστά στην κρίση είναι χρέος όλων μας, δρόμος διπλής κυκλοφορίας, αν τη θέλετε θα την έχετε από εμάς", ενώ αντιθέτως η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθάρισαν ότι "δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να στηρίξουμε την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων".

Τη λήψη μέτρων για την οικονομία ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, δηλώνοντας ότι "μπορεί η χειροβομβίδα να σκάσει στα χέρια σας, αλλά θα τραυματιστούμε όλοι όσοι είμαστε στο σπίτι".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v