Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρύ κλίμα στη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά

Ιδιαίτερα βαρύ ήταν το κλίμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του προέδρου της ΝΔ, Α. Σαμαρά. Δεν υπήρξαν σημεία σύγκλισης. Νέα τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα Τετάρτη.

Βαρύ κλίμα στη συνάντηση Παπανδρέου-Σαμαρά
Νέα, τηλεφωνική, επικοινωνία θα έχουν σήμερα ο Γ. Παπανδρέου με τον Αντ. Σαμαρά. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα έχει ως στόχο να υπάρξει κοινό μέτωπο στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Χθες πάντως, το κλίμα στην κατ' ιδίαν συνάντηση των δυο αντρών ήταν ιδιαίτερα βαρύ. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της Ν.Δ, αφορμή υπήρξε η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στη Ν.Δ ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ολιγόλεπτη συνομιλία των δύο αρχηγών, δεν υπήρξαν σημεία σύγκλισης ενώ φέρεται να μην τέθηκε ζήτημα συγκυβέρνησης από τον πρωθυπουργό στον πρόεδρο της ΝΔ.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά για το πολυνομοσχέδιο αλλά και για τα σενάρια που ακούγονται για το κούρεμα του χρέους, ενώ φέρεται να ζήτησε να υπάρξει κοινό μέτωπο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα και μία αντιπολίτευση χαμηλότερων τόνων.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατήγγειλε ουσιαστικά απόπειρα εθνικού διχασμού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "το ποιός τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη είναι πια ολοφάνερο", για να συμπληρώσει ότι "με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε".

H δήλωση Σαμαρά

«Λόγω των πράγματι κρίσιμων συνθηκών πήγα και άκουσα την ενημέρωση από τον κ. Παπανδρέου.

Αλλιώς, μετά το σημερινό απίστευτο υβρεολόγιό του εναντίον της Παράταξης κι εναντίον μου, δεν θα πήγαινα καθόλου.

Το ποιός τορπιλίζει την εθνική ομοψυχία στην πράξη, είναι πια ολοφάνερο.

Με κάποιον που ειλικρινά ενδιαφέρεται για την ενότητα του Ελληνικού λαού απέναντι στην κρίση, θα είχα πολλά να πω…

Με κάποιον που βρίσκεται σε πανικό και καθυβρίζει τους πάντες, δεν έχω να πω τίποτε
».


Σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει να συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, στη 13.00 με την ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και στις 14.00 με τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v