Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΕ: Σχέδια καθυστέρησης της συμφωνίας για Ελλάδα

Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξετάζουν τρόπους για την καθυστέρηση μέρους ή και ολόκληρου του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία.

ΕΕ: Σχέδια καθυστέρησης της συμφωνίας για Ελλάδα
Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εξετάζουν τρόπους για την καθυστέρηση μέρους ή και ολόκληρου του δεύτερου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, χωρίς ωστόσο να οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία, δήλωσαν στο Reuters πηγές της Ε.Ε.

Όπως ανέφεραν, το δεύτερο ελληνικό πακέτο διάσωσης ενδέχεται να ολοκληρωθεί ακόμα και μετά τις εθνικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να γίνουν τον Απρίλιο. 

Παρότι τα βασικά στοιχεία του προγράμματος έχουν καθοριστεί, οι υπουργοί Οικονομικών δεν είναι ικανοποιημένοι από τη δέσμευση των Ελλήνων πολιτικών αρχηγών να τηρήσουν τη συμφωνία.

"Υπάρχουν προτάσεις για καθυστέρηση του ελληνικού πακέτου ή διαχωρισμού του, έτσι ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία, αλλά να μην έχουν δεσμευτεί τα πάντα", σημείωσε ένας από τους αξιωματούχους.

"Θα συζητήσουν τις προτάσεις", είπε, προσθέτοντας πως "ασκείται πίεση από διάφορες χώρες να περιμένουν ώσπου να υπάρξει απτή δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία μπορεί να έρθει και μετά τις εκλογές".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v