Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ISDA: Προετοιμάζεται για πιθανή ενεργοποίηση CDS

Λίστα με τις υποχρεώσεις που έχουν εκδοθεί ή έχουν εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες θα καλυφθούν σε περίπτωση πιστωτικού γεγονότος, δημοσιοποίησε χθες το βράδυ η ISDA.

ISDA: Προετοιμάζεται για πιθανή ενεργοποίηση CDS
Για το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των CDSs στα ελληνικά ομόλογα προετοιμάζεται «αθόρυβα» η ISDA. Χθες το βράδυ (7 Μαρτίου), η Διεθνής Ένωση Συμφωνιών Ανταλλαγής και Παραγώγων (ISDA) ανάρτησε στην ιστοσελίδα της μια προκαταρκτική λίστα με τις υποχρεώσεις (σ.σ. ομόλογα) που έχουν εκδοθεί ή έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, οι οποίες θα καλυφθούν στην περίπτωση πιστωτικού γεγονότος.

Στην ανακοίνωσή της η ISDA επιμένει πως η δημοσιοποίηση της λίστας αυτής δεν γίνεται προσβλέποντας υποχρεωτικά σε ανακοίνωση πιστωτικού γεγονότος, ωστόσο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «τα μέλη της ISDA έχουν σημειώσει πως, υπό τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πιθανή χρήση των ρητρών συλλογικής δράσης, είναι συνετό η ISDA να είναι προετοιμασμένη στο ενδεχόμενο όπου η EMEA Determinations Committee κρίνει ότι συντελέστηκε πιστωτικό γεγονός».

Στην ανακοίνωσή της η ISDA καλεί επίσης τους κατόχους ομολόγων να υποβάλουν σχετικά έγγραφα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην περίπτωση όπου ενεργοποιηθούν τα CDSs τότε οι ομολογιούχοι αυτοί θα πληρωθούν εγκαίρως.


*** Η ανακοίνωση της ISDA επισυνάπτεται στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v