Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε δόσεις η δόση προς την Ελλάδα !

Θετική κατάληξη είχε το θρίλερ με τη δόση προς την Ελλάδα. Το EFSF αποφάσισε την εκταμίευση € 4,2 δισ. την Πέμπτη και το υπόλοιπο € 1 δισ. θα καταβληθεί σε δόσεις ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας.

Σε δόσεις η δόση προς την Ελλάδα !
Το διοικητικό συμβούλιο του EFSF αποφάσισε τελικά την Τετάρτη να εκταμιεύσει την δόση των € 5,2 δισ., καθώς ξεπεράστηκαν οι αντιρρήσεις ορισμένων κρατών μελών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το EFSF θα καταβάλει την Πέμπτη στην Ελλάδα τα € 4,2 δισ. από τα € 5,2 δισ., καθώς έκρινε ότι € 1 δισ. δεν είναι απαραίτητο πριν από τον Ιούνιο.

Tο EFSF θα καταβάλει το υπόλοιπο € 1 δισ. ανάλογα με τις ανάγκες της Ελλάδας.

Νωρίτερα την Τετάρτη το euro2day είχε μεταδώσει ότι το διοικητικό συμβούλιο του EFSF θα συνεδριάσει για το αν θα πρέπει να εκταμιευτεί η δόση των € 5,2 δισ. προς την Ελλάδα, με πιο πιθανό ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης.

"Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ότι η Ελλάδα θα λάβει αυτή τη δόση" δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης. "Μετά θα δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για Ελλάδα".

"Θα αποφασιστεί σήμερα. Το πιο πιθανό είναι ότι θα εκταμιευτεί. Αλλά υπάρχουν αντιρρήσεις" πρόσθεσε ο αξιωματούχος, λέγοντας ότι όσοι αντιτίθενται στην εκταμίευση ανησυχούν για το αυξανόμενο αντιμνημονιακό κίνημα στην Ελλάδα.

"Υπάρχει μια ανησυχία σε αυτούς που καταβάλλουν τα χρήματα, δεδομένων των πληροφοριών για τον σχηματισμό νέας ελληνικής κυβέρνησης, ότι αν οι αξιόπιστες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα λένε ότι έτσι και αλλιώς θα χρεοκοπήσουν, τότε γιατί να τους δόσουμε και άλλα δισσεκατομύρια για να χρεοκοπήσουν" σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v