Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όχι άλλα λεφτά στην Ελλάδα μέχρι νεωτέρας

Τα χρήματα μεταφέρθηκαν σήμερα το πρωί στην Ελλάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως δεν θα εκταμιευτούν άλλες δόσεις μετά τον Ιούνιο, μέχρι να ολοκληρωθεί η νέα επίσκεψη της τρόικας στη χώρα.

Όχι άλλα λεφτά στην Ελλάδα μέχρι νεωτέρας
Η Ελλάδα θα πρέπει να συμφωνήσει στους όρους της οικονομικής βοήθειας από την τρόικα προτού αρχίσουν να εισρέουν στα ταμεία της κι άλλα λεφτά μετά τον Ιούνιο, δήλωσε ο επικεφαλής του EFSF Klaus Regling, όπως μεταδίδει το Reuters.

Μιλώντας σε χρηματοοικονομικό συνέδριο, σημείωσε πως το Ταμείο έστειλε -όπως είχε συμφωνηθεί- 4,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα σήμερα, προκειμένου να τη βοηθήσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της σε ό,τι αφορά το χρέος της.

"Στο πλαίσιο της υφιστάμενης πρώτης δόσης, η οποία είχε ήδη εγκριθεί πριν από αρκετό καιρό, υπάρχει άλλο 1 δισ. ευρώ διαθέσιμο για την εξυπηρέτηση χρέους τον Ιούνιο. Όμως, στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξει νέα επίσκεψη της τρόικας και συμφωνία για το τι θα γίνει το δεύτερο ήμισυ του τρέχοντος έτους και του χρόνου, έτσι δεν θα υπάρξει άλλη εκταμίευση πριν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα", τόνισε.

Ο ίδιος είπε πως τα ομόλογα της ευρωζώνης θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα μακροπρόθεσμα, όμως πρώτα χρειάζεται να επιβληθεί δημοσιονομική πειθαρχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v