Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΠΡΟ: Ποια είναι η Fairfax Financial

Eπιβεβαιώνουν με ανακοινώσεις η Eurobank Properties και η Lamda Development την πληροφορία που μετέδωσε χθες το απόγευμα το Euro2day.gr ότι αγοραστής του πακέτου στη Eurobank Properties είναι η Fairfax Financial.

Eπιβεβαιώνουν με ανακοινώσεις τους η Eurobank Properties και η Lamda Development την πληροφορία που μετέδωσε χθες το απόγευμα το Euro2day.gr ότι αγοραστής του πακέτου στη Eurobank Properties είναι η Fairfax Financial Holdings Limited.

H ανακοίνωση της Eurobank Properties

Η Fairfax Financial Holdings Limited προχώρησε χτες στην αγορά 9.017.987 μετοχών της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ, στην τιμή των €4,75 ανά μετοχή. Πωλητής ήταν η Lamda Development A.E.

Η Fairfax Financial Holdings Limited, με έδρα το Τορόντο του Καναδά, είναι μία εταιρεία συμμετοχών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της οποίας σκοπός είναι να επιτυγχάνει υψηλή απόδοση των επενδεδυμένων κεφαλαίων της και την ανάπτυξη μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους της.

Η Fairfax βρίσκεται υπό την παρούσα διοίκηση από το 1985 και έχει πάνω από $25 δισ. υπό διαχείριση κεφάλαια.

Ο κ. Wade Burton, αντιπρόεδρος της Hamblin Watsa, θυγατρικής της Fairfax Financial Holdings Limited, θα ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ τον Σεπτέμβριο του 2012.

Είναι προφανές ότι η υλοποίηση της συναλλαγής αυτής γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή της ελληνικής οικονομίας και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του επενδυτή για την πορεία της.

Η ανακοίνωση της Lamda Development

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για συμμετοχή σε νέες αναπτυξιακές επενδύσεις και ενδυνάμωση της ρευστότητας της, καθώς και σε συνάρτηση με την εκπεφρασμένη πρόθεσή της για στρατηγικές συνεργασίες με ξένους επενδυτές, η Lamda Development προχώρησε σε πώληση της συμμετοχής που κατείχε στη Eurobank Properties A.E.E.A.Π. στην εταιρεία συμμετοχών Fairfax Financial Holdings Limited.

H τιμή πώλησης διαμορφώθηκε σε €4,75, που αντιπροσωπεύει ένα premium περίπου 12% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την προηγούμενη ημέρα, ενώ η αξία της συναλλαγής ανήλθε στο ποσό των €42,8 εκατ.

Να σημειωθεί ότι η τιμή της μετοχής της Eurobank Properties κατά την 30ή/6/2012 ήταν €3,8 και ως εκ τούτου θα προκύψει κέρδος από τη μεταβίβαση της μετοχής ποσού €8,6 εκατ., το οποίο θα συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα της εταιρείας στο γ΄ τρίμηνο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v