Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ... γλείφει τον Ασμουνσεν

Εκατέρωθεν ανακοινώσεις από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη Die Zeit.

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ... γλείφει τον Ασμουνσεν

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή το δημοσίευμα της Die Zeit ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Ασμουνσεν να "μαγειρέψει" τα στοιχεία για το δημοσιονομικό κενό. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι "σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύδει η ΕΚΤ, ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται πολλαπλά εκτεθειμένος, καθώς έφτασε στο σημείο να ζητήσει από τον κ. Άσμουσεν να «πειράξει» τα στοιχεία για το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ώστε η κυβέρνηση να καλύψει την αποτυχία της.

 Γνωστοί για τα «μαγειρέματα», αφού φούσκωσαν τα ελλείμματα για να μας βάλουν στα μνημόνια, δεν διστάζουν να κάνουν το οτιδήποτε για να παρουσιάσουν την καταστροφική τους πολιτική ως πετυχημένη.

 Φαίνεται ότι δεν τους αρκεί η δημιουργική λογιστική. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πείθουν".

Σκληρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ: 

"Χθες στην Φρανκφούρτη, ενώπιον του κ. Άσμουσεν, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, υπονομεύοντας εν ψυχρώ τις προσπάθειες της χώρας και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Ταυτίστηκε με τους πιο ακραίους διεθνείς κύκλους που τροφοδοτούν συνεχώς την αβεβαιότητα σε βάρος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης συνολικά.

Σήμερα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατ’ εντολή της ηγεσίας του, έσπευσε να υιοθετήσει ένα απολύτως ανακριβές και γελοίο δημοσίευμα (που περιέχεται στο πλαίσιο προσωπογραφίας του κ. Άσμουσεν σε γερμανική εφημερίδα), σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βενιζέλος ζήτησε δήθεν από τον κ. Άσμουσεν να αλλάξει τους αριθμούς που περιγράφουν τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ανακοίνωση αυτή αφού είχε εκδοθεί απόλυτη διάψευση της ΕΚΤ και μετά από την αυστηρή διάψευση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Αυτή είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ! Υιοθετούν αυτά που διαψεύδει η ΕΚΤ και επιμένουν στην αδιέξοδη πολιτική τους «γλείφοντας» όψιμα τον κ. Άσμουσεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v