Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη β' φάση ο διαγωνισμός για απορρίμματα σε Αχαία

Η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στον Νομό Αχαΐας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Στη β φάση ο διαγωνισμός για απορρίμματα σε Αχαία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία για την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στον Νομό Αχαΐας.

Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πατρέων, εγκρίθηκε η πρόσκληση για συμμετοχή στον ανταγωνιστικό διάλογο, η οποία απευθύνεται στους υποψηφίους που προεπιλέχθηκαν κατά την πρώτη φάση μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ο ιδιωτικός φορέας που θα επιλεγεί θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των εγκαταστάσεων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων της Αχαΐας για διάστημα έως 27 έτη.

Στόχος είναι η οριστική επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δυτικής Ελλάδας και τη στρατηγική της Ε.Ε.

Όπως ισχύει σε όλους τους διαγωνισμούς ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων οι διαγωνιστικές διαδικασίες επιτρέπουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες που καλύπτουν τις απαιτήσεις των περιβαλλοντικών στόχων, της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

Οι εταιρίες που θα κληθούν να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού είναι:

- Ένωση εταιρειών ARCHIRODON GROUP N.V. - INTRAKAT – ΕNVITEC
- ΕΡΕΤΒΟ - ΔΟΜΟΣΠΟΡΤ - ΕΓΝΩΝ
- Ένωση εταιρειών J&P ABAΞ - ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ
- Ένωση εταιρειών ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΗΛΕΚΤΩΡ
- ΤΟΞΟΤΗΣ

Κατά τον ανταγωνιστικό διάλογο θα διερευνηθούν και προσδιοριστούν τα μέσα που μπορούν να ικανοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο την υλοποίηση του έργου επί των τεχνικών, χρηματοοικονομικών και νομικών πτυχών.

Στόχος είναι να ληφθούν υπόψη οι σκέψεις και απόψεις της αγοράς, ώστε το δημόσιο να είναι σε θέση να διαμορφώσει τους τελικούς όρους των διαγωνισμών με γνώμονα την επίτευξη του βέλτιστου περιβαλλοντικού αποτελέσματος, το οποίο θα είναι χρηματοδοτήσιμο από την αγορά, με τη μικρότερη επιβάρυνση του πολίτη.

Το έργο προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθεί και από κοινοτικούς πόρους, ενώ βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v