Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρυσοχοΐδης: Έρχεται νέος μηχανισμός τιμολόγησης δημοσίων έργων

Επίσης, αποφασίστηκε ότι θα ιδρυθεί στο πλαίσιο του ΤΕΕ, φορέας πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων. Ο φορέας αυτός πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων είναι απαραίτητος για να πιστοποιείται η ποιότητα των έργων, των τεχνιτών που ασκούν τα σχετικά επαγγέλματα.

Χρυσοχοΐδης: Έρχεται νέος μηχανισμός τιμολόγησης δημοσίων έργων
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Χρυσοχοΐδης και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Χ. Σπίρτζης, συναντήθηκαν σήμερα, προκειμένου να οριστικοποιήσουν και να ανακοινώσουν κοινές δράσεις του υπουργείου με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, που αφορούν τη στήριξη του τεχνικού κόσμου της χώρας, τον εξορθολογισμό κρίσιμων τομέων του συστήματος παραγωγής έργων, την προστασία του δημόσιου συμφέροντος και τον έλεγχο όλων των συντελεστών παραγωγής έργων.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός δήλωσε ότι το υπουργείο έχει καταλήξει σε μια σειρά από αποφάσεις, οι οποίες παίρνουν τον δρόμο για υλοποίηση στη Βουλή σε λίγες μέρες, όπου έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο για την «Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων και άλλες διατάξεις».

Όπως αποφασίστηκε, θα ιδρυθεί στο πλαίσιο του ΤΕΕ, φορέας πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων. Ο φορέας αυτός πιστοποίησης τεχνικών επαγγελμάτων είναι απαραίτητος για να πιστοποιείται η ποιότητα των έργων, των τεχνιτών που ασκούν τα σχετικά επαγγέλματα, ιδιαίτερα, όσα απ' αυτά έχουν σχέση με την ασφάλεια των πολιτών, όπως οι ηλεκτρολόγοι.

Αποφασίστηκε επίσης να χτιστεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός τιμολόγησης των δημοσίων έργων. Θα λειτουργεί στο πλαίσιο του υπουργείου και του ΤΕΕ, θα έχει κρίσιμο και σημαντικό ρόλο σε ότι αφορά τη λειτουργία και την αποτελεσματική διεξαγωγή όλων των δραστηριοτήτων αυτού του φορέα.

Η τρίτη πρωτοβουλία αφορά την ίδρυση επιστημονικών τμημάτων στο πλαίσιο του ΤΕΕ, που θα μπορούν να εγγράφουν μέλη, ώστε να εκφράζεται ενιαία η επιστημονική κοινότητα σε διεπιστημονικά επίπεδα, όπως η πληροφορική, η χωροταξία, το περιβάλλον κτλ.

Επίσης, συμφωνήθηκε η δημιουργία ηλεκτρονικού συστήματος για την τήρηση των μητρώων δημοσίων έργων και η ένταξη του ΤΕΕ ως υπηρεσίας μιας στάσης στο Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο). 

Σε σχέση με την οικονομική κρίση, τόνισε ότι "είναι εθνική ανάγκη να περάσουμε την στενωπό και να βγούμε στον δρόμο της ανάπτυξης. Δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε, δεν έχουμε δηλαδή άλλη οδό παρά μόνο μία: την οδό της εξόδου από την κρίση". 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v