Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στουρνάρας: Οι επενδυτές ψήφισαν Ελλάδα με τα λεφτά τους

Μιλώντας στην Βουλή ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για αλλαγή σελίδας. Υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου και ξεκαθάρισε ότι θα καταθέσει στη Βουλή την επιστολή Αλμούνια.

Στουρνάρας: Οι επενδυτές ψήφισαν Ελλάδα με τα λεφτά τους

Η επτάμηνη διαπραγμάτευση οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα για τη χώρα, υποστήριξε ο Γ. Στουρνάρας, θυμίζοντας ότι τηρήθηκε η δέσμευση να μην υπάρξουν νέα οριζόντια μέτρα.

Είπε ότι οι εξελίξεις και η αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων αποστομώνουν όσους επιμένουν να μεμψιμοιρούν. Η πρόοδος αναγνωρίζεται από όλους και τις αγορές και αυτό φαίνεται από την πορεία των spreads.

Υπενθύμισε ότι η τρόικα παραδέχθηκε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει ανάγκη για μέτρα αλλά η ίδια παραδέχθηκε ότι υπάρχει περιθώριο και για να μοιραστεί «κοινωνικό μέρισμα».

«Η χώρα έχει μόνο μια πρόκληση μπροστά της. Να επιταχύνει την αναπτυξιακή προοπτική και να μειώσει την ανεργία», δήλωσε.

Όπως είπε ο Γ. Στουρνάρας το τρίτο άρθρο του νομοσχεδίου που επιφέρει σημαντικές φοροελαφρύνσεις και πρέπει να γίνει ευρύτερα αποδεκτό.

Στάθηκε στην επιτυχία των Πειραιώς και Alpha Bank σημειώνοντας ότι αποτέλεσε τεράστια επιτυχία. «Οι επενδυτές ψήφισαν με τα λεφτά τους», είπε και σημείωσε ότι μειώνεται το χρέος και καλύπτεται το χρηματοδοτικό κενό, καθώς θα επιστραφούν οι προνομιούχες μετοχές.

Για την επιστολή Αλμούνια είπε ότι θα την καταθέσει στην ολομέλεια. Η επιστολή, όπως σημείωσε ζητά να γίνεται με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες η κεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

«Ευχή είναι τα 11 δισ. ευρώ που παραμένουν στο ΤΧΣ να παραμείνουν εκεί για πολύ καιρό και τελικά να μειώσουν το δημόσιο χρέος», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v