«Οχι» Μαξίμου σε κατάργηση του μπόνους 50 εδρών

Διαφωνεί η Νέα Δημοκρατία στις αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Πηγές του Μαξίμου υποστηρίζουν επίσης πως δεν θα δούμε ανασχηματισμό τις επόμενες δυο εβδομάδες διαμηνύει το Μαξίμου. Αύριο το κρίσιμο τετ α τετ Σαμαρά – Βενιζέλου.

«Οχι» Μαξίμου σε κατάργηση του μπόνους 50 εδρών

Απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, το οποίο φέρεται να προωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε χαρακτηριστικά πως τέτοιο θέμα ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρχει, ενώ διαμηνύουν ότι και στο θέμα του ανασχηματισμού η κυβέρνηση δεν βιάζεται. «Ανασχηματισμοί γίνονται και θα γίνονται αλλά δεν είναι της παρούσης. Δεν θα δούμε ανασχηματισμό στις επόμενες δύο εβδομάδες», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές.

Το θέμα πάντως αναμένεται να συζητηθεί ούτως ή άλλως στην αυριανή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο τετ α τετ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης θα τεθούν στο τραπέζι και πρωτοβουλίες που θα ληφθούν άμεσα, όπως η άμεση αποκατάσταση των αδικιών και η σταδιακή μείωση της φορολογίας, με κατάργηση της έκτακτης εισφοράς το φθινόπωρο. Παράλληλα, δίνουν βάρος στη διευθέτηση χρέους και στην κυβέρνηση απευθύνουν πρόσκληση και στον Αλέξη Τσίπρα να δώσει το παρόν στις διαπραγματεύσεις.

Εν τω μεταξύ και ενόψει των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα τα ονόματα που παίζουν για τις υπουργικές θέσεις είναι πολλά όπως εκτενώς παρουσίασε το Euro2day.gr στο ρεπορτάζ που μετέδωσε το πρωί. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v