Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις 4 εκατ. στην Ελλάδα από το fund Black Summit

Το fund, το οποίο διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 250 εκατ. δολαρίων έχει ήδη επενδύσει περίπου τα 4 εκατ. σε Ευρωσυμβούλους και Quality & Reliability, αποκτώντας το 4,2% και το 11% του μετοχικού τους κεφαλαίου. Οι προβλέψεις του βασικού οικονομολόφου Γ. Χαραλαμπάκη.

Επενδύσεις 4 εκατ. στην Ελλάδα από το fund Black Summit

Στην ...εξόρυξη επιχειρηματικών "διαμαντιών" και στην Ελλάδα έχει αποδυθεί το τελευταίο διάστημα το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο "Black Summit Financial Group", στοχεύοντας σε εταιρείες, που επέδειξαν αντοχή στην οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

Το fund, το οποίο διαχειρίζεται συνολικά κεφάλαια ύψους 250 εκατ. δολαρίων και τοποθετείται κυρίως σε ΗΠΑ και Βρετανία, έχει ήδη επενδύσει περίπου τα 4 εκατ. στις ελληνικές εταιρείες "Ευρωσύμβουλοι ΑΕ" και "Quality & Reliability (Q&R)", αποκτώντας το 4,2% και το 11% του μετοχικού τους κεφαλαίου αντίστοιχα, ενώ εντός του 2014 δεν αποκλείεται να "μπει" και σε τρίτη επιχείρηση, ενδεχομένως από τον κλάδο του τουρισμού.

Τα παραπάνω αποκάλυψε στη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής οικονομολόγος τού fund, Γιάννης-Ευρυβιάδης Χαραλαμπάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης των Ευρωσυμβούλων.

"Επενδύσαμε στην Ευρωσύμβουλοι ΑΕ γιατί όχι μόνο ξεπέρασε την κρίση, αλλά και γύρισε σελίδα, έγινε κερδοφόρα κι έχει αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό. Πιστεύουμε ότι στην επόμενη πενταετία θα διαπρέψει. Αντίστοιχα επενδύσαμε στην Q&R. Δεν θα ήταν ηλιθιότητα να μην επενδύσουμε; Η Ελλάδα έχει και άλλες επιχειρήσεις-διαμάντια σαν αυτές", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χαραλαμπάκης και πρόσθεσε ότι, παρότι δεν είναι όλα ρόδινα, η Ελλάδα έχει πλέον γυρίσει σελίδα.

Ο ίδιος συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η Ευρώπη πάσχει από «σκλήρυνση», αλλά θα βοηθηθεί από την τιτλοποίηση δανείων στην έκδοση ευρωομολόγου στην επόμενη πενταετία. Όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, η ΕΕ βρίσκεται καθ' οδόν για να καθαρίσει το σπίτι της "από τα προβλήματα χωρών και τραπεζών".

Ο οικoνομολόγος του αμερικανικού fund υποστήριξε ακόμη ότι το μέλλον για την παγκόσμια οικονομία και επιχειρηματικότητα δεν βρίσκεται στην Ασία, στην οποία είναι στραμμένα σήμερα όλα τα "φώτα". "Ο επόμενος πόλεμος θα είναι ασιατικός. Η Ασία θα πρέπει με τη σειρά της να περάσει μια κρίση. Αν αυτή η κρίση δεν ξεπεραστεί, σε πέντε χρόνια η Ιαπωνία δεν αποκλείεται να χρεοκοπήσει", υποστήριξε και πρόσθεσε ότι οι προοπτικές βρίσκονται στην Αφρική.

Παράλληλα, σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο θα παίξει στην επόμενη δεκαετία το Ιράν, αφού διαθέτει σημαντικά κεφάλαια, που είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ως collateral για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης.

Από σήμερα, ο κ.Χαραλαμπάκης είναι μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας "Ευρωσύμβουλοι ΑΕ", το οποίο εξελέγη ομόφωνα στη γενική συνέλευση της εισηγμένης, έχει τετραετή θητεία και διατηρεί στη σύνθεσή του τούς: Πάρι Κοκορότσικο, Στάθη Ταυρίδη, Χρήστο Μπουγιουκλή, Δημήτρη Μαραγκό και Γεώργιο Κουκουζέλη. Νέα μέλη, εκτός από τον κ.Χαραλαμπάκη, είναι ο Jorg Friedrich Ernst Fabri (εκπρόσωπος της εταιρείας Allocate) και ο καθηγητής Διονύσης Χιόνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v