Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 155 «ναι» έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Οι έκλογές θα γίνουν το 2016, ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς απερχόμενος από το Κοινοβούλιιο. «Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Το σχέδιο για έξοδο από την κρίση και οι εκατέρωθεν επιθέσεις κυριάρχησαν στη συζήτηση.

Με 155 «ναι» έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση

Με 155 "ναι", από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η Βουλή έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

"Όχι" είπαν 131 βουλευτές, ενώ από τους ανεξάρτητους βουλευτές, δύο, η Κατερίνα Μάρκου και ο Γρηγόρης Ψαριανός, δήλωσαν παρόντες, ενώ άλλοι δύο απείχαν, οι Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Γιώργος Νταβρής.

Δύο άλλες απουσίες, δικαιολογημένες, ήταν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου και Γιώργου Κοντωνή.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος της Βουλής, δήλωσε: "Άνθρακες ο θησαυρός. Ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατο".

Οι εκλογές θα γίνουν το 2016, σημείωσε ο πρωθυπουργός εξερχόμενος από το Κοινοβούλιο. «Δεν πρόκειται να διαψεύσουμε τις προσδοκίες των πολιτών», υπογράμμισε. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, κυριάρχησαν οι διενέξεις μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι υπό προθεσμία και ότι οι ξένοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί. «Δεν θα δεχτούμε αποφάσεις που δεν έχουν τη συναίνεσή μας, ξεκαθάρισε. «Δεν θα δείτε 180 βουλευτές ούτε με το κιάλι», σχολίασε για την επικείμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα άσκησε ο Ευ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για συνταγματική εκτροπή από τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ περιέγραψε τα επτά βήματα της εξόδου της χώρας από την κρίση. «Δεν χρειαζόμαστε προληπτική στήριξη εκτός Ευρώπης», υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για χρήση των ευρωπαϊκών εργαλείων.

Στη συνέχεια, κλείνοντας τη διαδικασία της συζήτησης, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι η χώρα βγαίνει από τα μνημόνια και περιέγραψε το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα. Παράλληλα, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι με τη στάση του κάνει κακό στη χώρα και τρομάζει τους επενδυτές. «Εκλογές δεν θα γίνουν όποτε θέλετε εσείς αλλά όποτε θα πει το σύνταγμα. Μην προεξοφλείτε την ψήφο του λαού. Είναι αντισυνταγματικό και αλαζονικό. Η χώρα βγαίνει από μεγάλη κρίση και έχει καλά νέα μπροστά της, για αυτό φοβάστε και για αυτό βιάζεστε να κάνετε εκλογές», υπογράμμισε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v