Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Έως το τέλος του έτους η διευθέτηση του χρέους

Το πρόγραμμα της Ελλάδας σχεδιάστηκε για να βγει η χώρα γρήγορα στις αγορές, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Σόιμπλε, σημειώνοντας ωστόσο ότι "υπάρχει ένα πρόγραμμα που τρέχει και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί". Έως το τέλος του έτους η διευθέτηση του χρέους.

Γερμανία: Έως το τέλος του έτους η διευθέτηση του χρέους
Τη θέση ότι η γερμανική κυβέρνηση στηρίζει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές μέσω όμως της πλήρους εκτέλεσης του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας εξέφρασε σε ερώτηση του MEGA την Παρασκευή η εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Marianne Kothe.

«Η Γερμανία ταυτίζεται με την πρόθεση της ευρωζώνης να στηρίξει την Ελλάδα έως ότου η χώρα επιστρέψει στις χρηματαγορές», υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Γερμανού ΥΠΟΙΚ. 

Πρόσθεσε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Ελλάδα και ότι αυτό θα συμβάλει στην επιστροφή της εμπιστοσύνης των αγορών.

Υπογράμμισε επιπρόσθετα ότι το πρόγραμμα της Ελλάδας σχεδιάστηκε για να βγει η χώρα γρήγορα στις αγορές σημειώνοντας ωστόσο ότι "υπάρχει ένα πρόγραμμα που τρέχει και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί".

Σε ό,τι αφορά την τελική διευθέτηση του χρέους, η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών είπε ότι αυτό θα γίνει πριν από τη λήξη του προγράμματος και μέσα στο Δεκέμβριο, ενώ σε σχετική ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου η εκπρόσωπος της καγκελαρίας σημείωσε ότι ο κ. Σαμαράς είχε ενημερώσει την Άγκελα Μέρκελ για τις προθέσεις του περί πρόωρης εξόδου στις αγορές στην τελευταία συνάντησή τους στο Βερολίνο.

Από εκείνο το χρονικό σημείο όμως -όπως είπε- δεν έχουν υπάρξει μεταξύ τους επαφές, παρά μόνο συζητήσεις σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών.

Πάντως το θέμα της Ελλάδας, κυρίως σε σχέση με αναπτυξιακά προγράμματα στο πλαίσιο της ΕΕ, αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο των συνομιλιών των υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας της Γερμανίας και της Γαλλίας τη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v