Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρούτσης: Μόνο όσοι πληρώσουν οφειλές Οκτωβρίου μπαίνουν σε ρύθμιση

Θέμα ημερών είναι η κατάθεση της νέας ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και ταμεία δήλωσε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει απόκλιση από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός.

Βρούτσης: Μόνο όσοι πληρώσουν οφειλές Οκτωβρίου μπαίνουν σε ρύθμιση

Όσοι δεν πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους τον Οκτώβριο δεν θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε Ταμεία και Εφορία, διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό "Βήμα FM", προαναγγέλλοντας ότι είναι θέμα ημερών η κατάθεση της ρύθμισης.

Οπως δήλωσε ο υπουργός: «δεν υπάρχει η παραμικρή απόκλιση από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός και από αυτά που είχαμε προγραμματίσει ως κυβέρνηση να καταθέσουμε… Ο μήνας υλοποίησης είναι ο Οκτώβριος, κάτι που σημαίνει ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν κατατεθεί οι συγκεκριμένες διατάξεις. Οι διατάξεις αυτές θα συμπεριλαμβάνουν ένα πλαίσιο ρυθμίσεων, το οποίο θα συμπεριλαμβάνει τα εξής χαρακτηριστικά: 100 δόσεις για χρέη 15.000 ευρώ και κάτω και θα υπάρξει εκεί μία προσαρμογή στα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και για χρέη άνω των 15.000 θα υπάρχουν 72 δόσεις και μια γενναία, προς τα κάτω, προσαρμογή σε πρόστιμα και προσαυξήσεις ή προστίμων. Ταυτόχρονα, θα έχουμε και μια γενναία μείωση επιτοκίου. Η κυβέρνηση προχωράει γιατί πιστεύει ότι αυτό πρέπει να γίνει τώρα και να εξυπηρετήσουμε, να ανακουφίσουμε τον κόσμο, τις επιχειρήσεις και αυτό θα γίνει τώρα».

«Θέλω μόνο να κάνω μία έκκληση»,συνέχισε ο υπουργός. «Επειδή θα κατατεθούν οι ρυθμίσεις αυτό το μήνα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να εκπληρωθούν οι τρέχουσες υποχρεώσεις, που λήγουν στο τέλος Οκτωβρίου. Όλες οι υποχρεώσεις όλων, για να μπουν στη ρύθμιση. Γι’ αυτό όσοι νομίζουν σήμερα ότι δεν πληρώνουν για να μπουν στη ρύθμιση, θα πρέπει να ξέρουν ότι πρέπει να πληρώσουν τον Οκτώβρη για να πάρουν το πράσινο φως και να μπουν στη ρύθμιση. Αυτό το μήνυμα πρέπει να το ακούσουν ηχηρά όλοι, για να είναι εμπρόθεσμοι στο τέλος του μήνα στην καταβολή των υποχρεώσεών τους».

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αναμένεται ότι θα καλύψει τις οφειλές μέχρι και το Σεπτέμβριο και, όπως συμβαίνει με τις έως τώρα ρυθμίσεις του Εργασίας για να μετέχει κάποιος θα πρέπει να καλύπτει τις τρέχουσες υποχρεώσεις του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v