Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Εμείς θα βαράμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη

Προειδοποιούμε ότι όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές τόνισε ο Αλ.Τσίπρας. Χαρακτήρισε τον Σαμαρά πρωθυπουργό του χάους. Οι Έλληνες δεν εκβιάζονται, πρόσθεσε.

Τσίπρας: Εμείς θα βαράμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλη

Σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση εξαπέλυσε από το Ηράκλειο της Κρήτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δικαίως του ανήκει σήμερα ένας τίτλος: Ο κ. Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός του χάους. Γιατί η μόνη προσωπική του ελπίδα είναι το χάος. Γιατί συμπεριφέρεται σα να παρακαλάει να προκληθεί το χάος, λίγο πριν αποχωρήσει, μήπως και καταφέρει να φοβίσει το κόσμο και τους βουλευτές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε: «Ο πρωθυπουργός θυμήθηκε το Grexit γιατί βλέπει μια πραγματικότητα να έρχεται. Το 'Σαμαράς exit'. Την έξοδο της συγκυβέρνησης των μνημονίων από τη διακυβέρνηση της χώρας».

Αναφερόμενος στις αγορές, ο κ. Τσίπρας είπε: «Δουλειά μας είναι να εξυπηρετούμε τα συμφέροντα του λαού και της Πατρίδας κι όχι των αγορών. Μερικοί νομίζουν ότι οι αγορές θα βαράνε το νταούλι κι εμείς θα χορεύουμε στο σκοπό τους. Ε λοιπόν εμείς θα παίζουμε στο εξής το νταούλι, ή μάλλον τη λύρα της Κρήτης, κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε με νόημα: «Ο πρωθυπουργός των Ελλήνων να καλεί τους βουλευτές να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Με γνώμονα οτιδήποτε άλλο εκτός από τη συνείδησή τους. Και οτιδήποτε άλλο επίσης εκτός από τις ανάγκες της πατρίδας. Τα ψέματα όμως τελείωσαν, εξαντλήθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν το 2012. Αλλά το 2014 δεν είναι 2012 για να πιάσει ο εκφοβισμός. Δεν είναι και 1993 για να πετύχει η αποστασία την οποία γνωρίζει πολύ καλά η ομάδα του κ. Σαμαρά».

Ο ίδιος ανέφερε: «Προειδοποιούμε ότι όσοι επιλέξουν να παίξουν με τη σταθερότητα της χώρας θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Θα αποδοθούν ευθύνες, όχι μόνο πολιτικές. Και όσοι παίζουν με τη χώρα θα πληρώσουν ακριβά. Θυμίζω μόνο στον κ. Σαμαρά. Ότι το 2011 την κινδυνολογία περί νομίσματος και ευρώ την αποκαλούσε : «προπαγανδιστική εκστρατεία φόβου». Αυτό κάνουν ξανά. Αλλά πλέον δε πιάνει. Ο πανικός τους δεν κρύβεται. Όπως δεν κρύβεται και η ατζέντα τους. Γιατί έχουν βγει τα e mail της τρόικας στον τύπο. Καλώ λοιπόν τον κ. Σαμαρά, να σταματήσει να κρύβεται. Και να μιλήσει ανοιχτά για αυτά που έχει δεσμευτεί και δεν κρύβονται πίσω από καμία κινδυνολογία».

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του» τονίζοντας ότι: «δεν πιστεύουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όσα ο τόπος γνώρισε μέχρι τώρα, στο σύστημα της κομματικής νομής της εξουσίας. Δεν πιστεύω και δεν πιστεύουμε ότι το κράτος πρέπει να είναι η λεία του εκάστοτε νικητή των εκλογών. Και πολύ περισσότερο δεν πιστεύω, και δεν πιστεύουμε, ότι μπορούμε μόνοι μας. Χωρίς τη μαχητική υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Χωρίς την οικοδόμηση συμμαχιών».

Οι Έλληνες δεν τρομοκρατούνται

Οπως τόνισε ο κ. Τσίπρας «οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης, που τις τελευταίες μέρες απλώνουν πάλι το χέρι τους πάνω από τη χώρα και τη δημοκρατία δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Εμείς είμαστε σκληρά καρύδια. Αλλά και οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν εκβιάζονται ούτε τρομοκρατούνται εύκολα. Αντιθέτως πεισμώνουν.

Ας μη προσπαθούν, λοιπόν, να μας εκβιάσουν ούτε να μας φοβίσουν. Θα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Νομίζουν ότι έτσι θα περιορίσουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Κούνια που τους κούναγε. Αν συνεχίσουν έτσι τα κέντρα εξουσίας στην Ευρώπη, όχι μόνο δε θα περιορίσουν, αλλά θα φουσκώσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική μας.

Άλλη μια φορά να πουν ότι προτιμάνε τους ανθρώπους που τους είναι βολικοί και χρήσιμοι και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ και θα εκτοξεύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόγραμμα τριών πυλώνων

Δεν εξαρτάται από την πρόθεσή μας να διαπραγματευτούμε μια διαφορετική σχέση με τους εταίρους. Μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται από την επόμενη ημέρα των εκλογών. Το θέμα είναι αν κάποιος βάζει ως προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών ή τα κέρδη και τα συμφέροντα των λίγων, τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Και εμείς σε αυτό το θέμα δεν έχουμε καμιά ταλάντευση. Τo πρόγραμμα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο δεύτερος πυλώνας αποτελείται από μέτρα που θα ανακόψουν την καθίζηση της πραγματικής οικονομίας.

Τέλος, ο τρίτος πυλώνας του προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι η στήριξη της εργασίας. Η προστασία και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η κατάργηση της πρόσφατης αντεργατικής νομοθεσίας. Και η διεύρυνση των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας.

Για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «ξεχωριστό είναι το ζήτημα των υποδομών και την ενέργειας. Εδώ το θέμα δεν είναι μόνο η απαξίωση και η εγκατάλειψη. Είναι και ότι ο σχεδιασμός γίνεται με αποκλειστικό γνώμονα την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αεροδρόμιου στα Χανιά. Είναι προφανές πόσο σημαντικό είναι για την επικοινωνία της Κρήτης με την Ελλάδα και τον κόσμο. Αλλά το ΤΑΙΠΕΔ το ξεπουλάει, για να μετατραπεί σε κερδοφόρο μαγαζί. Και έτσι. ένα κομμάτι από το ευρύτερο κοινωνικό συμφέρον μετατρέπεται σε ιδιωτικό κέρδος.

Με την ίδια οπτική βλέπουμε το ζήτημα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, καθώς και του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Στον βαθμό που τα έργα αυτά κρίνονται σημαντικά για την ανάπτυξη του νησιού, ο σχεδιασμός και η υλοποίησή τους δεν μπορεί να γίνει με άλλον γνώμονα, πέρα από το δημόσιο συμφέρον.

Όσον αφορά την ενέργεια, εδώ οφείλουμε να αναζητήσουμε λύσεις που θα συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα και τις ανάγκες της περιοχής. Γιατί η ενέργεια είναι βασικός πυλώνας μετασχηματισμού της οικονομίας. Και έχει σημασία, ο σχεδιασμός να επιδιώκει ένα αποτέλεσμα που να είναι όχι μόνο κοινωνικά δίκαιο, αλλά και περιβαλλοντικά βιώσιμο.

Το ενεργειακό ζήτημα της Κρήτης πρέπει να αντιμετωπιστεί με εξοικονόμηση ενέργειας. Με απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα. Και με διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Δεν έχουμε όμως στο μυαλό μας τις φαραωνικές εγκαταστάσεις. Αλλά μια αποκεντρωμένη ανάπτυξη, με συνεργατικά σχήματα, προσανατολισμένη στις τοπικές ανάγκες».

Βούλτεψη: Μοναδική επιδίωξη του Τσίπρα είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία

Ο μοναδικός αρχιτέκτονας του χάους σ' αυτή τη χώρα είναι ο κ. Τσίπρας και ο μοναδικός σπασμός που υπάρχει, είναι αυτός που ο ίδιος υπόσχεται: Ο σπασμός πριν από το τέλος της ευρωπαϊκής Ελλάδας, αναφέρει η Σοφία Βούλτεψη.

«Με τα σπρεντ στο ζενίθ, το Χρηματιστήριο στο ναδίρ και τους διεθνείς οίκους να μιλούν για «αρνητικό πιστωτικό γεγονός», αλαζονικά επιμένει να διακηρύσσει πως είναι... σκληρό καρύδι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του είναι οι μόνοι που με τις απίστευτες δηλώσεις τους καλούν τις αγορές να επιτεθούν στη χώρα.

Διαπιστώνουμε τέλος, ότι ο κ. Τσίπρας αλλάζει... μουσικό όργανο, ανάλογα με το ακροατήριό του.

Στην Κρήτη άφησε τα νταούλια και... έπιασε τη λύρα. «Εμείς θα παίζουμε τη λύρα και οι αγορές θα χορεύουν» είπε.

Η αλήθεια είναι πως με νταούλια ή με λύρα, μοναδική επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος.


VIDEO 1-ΤΣΙΠΡΑΣ από realmedialive

* Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη «Συνοδευτικό Υλικό»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v