Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κατατέθηκε το αίτημα διάλυσης της σύμβασης

Ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής κοινοπραξίας υπό την ΑΕΓΕΚ κ. Μιχάλης Σίμας υπέβαλε σήμερα στην Αττικό Μετρό το αίτημα διάλυσης της σύμβασης για το στοιχειωμένο έργο.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κατατέθηκε το αίτημα διάλυσης της σύμβασης

Δεκαπέντε ημέρες προθεσμία έχει η διοίκηση της Αττικό Μετρό προκειμένου να απαντήσει στο αίτημα που υπέβαλλε η κοινοπραξία ΑΕΓΕΚ - Impregilo - Ansaldo - SELI- Ansaldobreda για λύση της σύμβασης κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης.

Οπως έγραψε στις 11 Δεκεμβρίου το Euro2day.gr, τελειωμένη υπόθεση πρέπει να θεωρείται η σύμβαση για το μετρό Θεσσαλονίκης ανεξάρτητα από τις εκατέρωθεν διαρροές περί «τελεσιγράφων», «εσωτερικών διαφωνιών» κλπ. Η κατάσταση στο έργο, που έχει ολοκληρωθεί μόλις κατά 23%, ενώ θα έπρεπε να λειτουργεί από τα τέλη του 2012, είναι τέτοια που δεν επιτρέπει τη συνέχισή του υπό την παρούσα σύμβαση, λένε όσοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στη συμπρωτεύουσα.

Βέβαια, η διοίκηση της Αττικό Μετρό δεν θέλει να χρεωθεί τον «μουντζούρη» και γι’ αυτό στέλνει επιστολές προς την κοινοπραξία (συμμετέχουν η ΑΕΓΕΚ και ιταλικό σχήμα υπό την Ansaldo) με τις οποίες ζητά να δείξει... χαρακτήρα. Οι Ιταλοί εμφανίζονται διστακτικοί στο ενδεχόμενο αποχώρησης από το έργο, ενώ η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να φτάσει στα άκρα. Η πρόσφατη, πρώτη, απόφαση της διαιτησίας φαίνεται πως λύνει τα χέρια της κοινοπραξίας. Πάντως, άνθρωποι που παρακολουθούν την υπόθεση υποστηρίζουν πως η ιταλική πλευρά ουδέποτε είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τις κινήσεις των Ελλήνων συνεταίρων της. 

Πώς θα συνεχιστεί το έργο; Ο επικεφαλής της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας έχει αναφερθεί πρόσφατα στο ενδεχόμενο επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού. Σίγουρα θα είναι καλύτερα μελετημένο από τον πρώτο, μετά τον οποίο χρειάστηκαν πρόσθετες μελέτες σχεδόν 3.500 σελίδων. .

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v