Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθάκης: Η ΕΚΤ δεν θα κλείσει τη στρόφιγγα στις τράπεζες

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Channel 4, εξηγεί πώς θα ζητήσει διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους. Μιλά για το ευρύτερο κίνημα κατά της λιτότητας στην Ευρώπη και διευκρινίζει πώς οι θέσεις εργασίας στην Ελλάδα θα δημιουργηθούν από τον ιδιωτικό τομέα.

Σταθάκης: Η ΕΚΤ δεν θα κλείσει τη στρόφιγγα στις τράπεζες

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τις εκτιμήσεις του για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα εξηγεί ο βουλευτής Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στο Channel 4.

«Υπάρχουν δύο στρατόπεδα στην Ευρώπη. Το ένα θέλει να προχωρήσει με τη λιτότητα και το άλλο λέει: Χρησιμοποιήστε την ποσοτική χαλάρωση και τη δημοσιονομική επέκταση για να χρηματοδοτήσετε την ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο δεύτερο στρατόπεδο» εξηγεί ο κ. Σταθάκης.

Σημειώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά διαγραφή του 50% του ελληνικού χρέους και τονίζει πως με τον τρόπο αυτό «το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους θα υποχωρήσει από 5% του ΑΕΠ στο 2% του ΑΕΠ». Ως προς το πώς θα προωθηθεί αυτό το αίτημα, ο κ. Σταθάκης δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να τοποθετηθεί μαζί με το Podemos της Ισπανίας και το Αριστερό Κόμμα της Γερμανίας στο πλαίσιο του ευρύτερου κινήματος που υπάρχει στην Ευρώπη ενάντια στη λιτότητα.

«Τι θα γίνει εάν οι Ευρωπαίοι πουν όχι;» είναι η ερώτηση του δημοσιογράφου Paul Mason. «Η Ευρώπη διοικείται από καταστατικά και κανονισμούς. Δεν νομίζω πως η ΕΚΤ θα σταματήσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες για λόγους πολιτικής ευνοιοκρατίας» απαντά ο κ. Σταθάκης.

«Και ποιος θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας;» ξαναρωτά ο δημοσιογράφος: «Η κυβέρνηση θα δημιουργήσει το πλαίσιο και θα επεκτείνει τις δημόσιες επενδύσεις και μέχρι εκεί. Ο ιδιωτικός τομέας θα δημιουργήσει τις περισσότερες θέσεις εργασίας» καταλήγει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v