Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ετοιμος ο ΓΑΠ για το νέο κόμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός είναι έτοιμος να ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες του αμέσως μετά την τρίτη ψηφοφορία, αν αυτή αποδειχτεί άκαρπη.

Ετοιμος ο ΓΑΠ για το νέο κόμμα

Την «επόμενη ώρα» της τρίτης και τελικής ψηφοφορίας την 29η Δεκέμβρη, που φαίνεται πως αποβαίνει άκαρπη, σχεδιάζει να ανακοινώσει εκτός απροόπτου την ίδρυση νέου κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως γράφει το Εθνος συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιμένουν στη λογική ότι «ο Παπανδρέου είναι επίμονος αλλά και απρόβλεπτος» κι ότι οι «προαναγγελίες» ενίοτε διαψεύδονται από τα γεγονότα, ωστόσο έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι από όλες τις γενιές, με εμπειρία ή απειροελάχιστα (μέχρι τώρα, «ένσημα») στην πολιτική, έχουν ήδη αρχίσει και «οργώνουν» για τη δυνατότητα εκλογής τους στις διάφορες εκλογικές περιφέρειες.

Το σίγουρο είναι ότι στελέχη πολύ κοντά στον Γιώργο Παπανδρέου γνωρίζουν ότι δεν είναι μακριά η οριστική σύγκρουση με τη σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και προετοιμάζονται.

Σε καθημερινή βάση συγκεντρώνονται στο «στρατηγείο» της Πειραιώς, αλλά και σε βουλευτικά και πολιτικά γραφεία για την «επόμενη μέρα», έχοντας την αίσθηση πάντα ότι η αναμέτρηση θα είναι σκληρή και θα έχει ενδεχομένως χαρακτηριστικά «εμφυλίου πολέμου».

Είναι πασιφανές, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι οι «παπανδρεϊκοί» έχουν πάρει το... όπλο τους και δύσκολα θα εγκαταλείψουν την απόφαση να προχωρήσουν σε νέο κόμμα υπό τον Γ. Παπανδρέου.

Μάλιστα αρκετοί επικαλούνται στοιχεία δημοσκοπήσεων που λένε ότι η είσοδος στη Βουλή του νέου κόμματος είναι εφικτή και αισιοδοξούν για πολύ καλύτερη πρώτη εμφάνιση, παρά τον λίγο χρόνο που έχουν μπροστά τους.

Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου συνεχίζει τις επαφές του ανά την Ελλάδα. Κάνει ραντεβού στο γραφείο του και επιλέγει να έχει «διαρκή» επικοινωνία με νέους ανθρώπους - με «πρότυπο» το Συμπόσιο της Σύμης όπου νέοι επιστήμονες και φοιτητές ανταλλάσσουν απόψεις για τα κρίσιμα πολιτικοοικονομικά ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v