Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bundesbank προς ελληνικές τράπεζες: Μην αγοράζετε έντοκα

Εάν θέλετε χρηματοδότηση από τον ELA θα πρέπει να βελτιώσετε τη θέση ρευστότητας. Αυτό είναι το σαφές μήνυμα που στέλνει η ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας προς τις ελληνικές τράπεζες.

Bundesbank προς ελληνικές τράπεζες: Μην αγοράζετε έντοκα

Σαφής είναι η προειδοποίηση της Bundesbank προς τις ελληνικές τράπεζες καθώς τις καλεί να βελτιώσουν τις θέσεις ρευστότητας εάν θέλουν να συνεχιστεί η χρηματοδότησή τους από τον ELA. Στη μηνιαία της έκθεση, η ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας κάνει σαφή αναφορά στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αναφέροντας τις προϋποθέσεις για να παραμείνει ανοιχτή η στρόφιγγα του ELA. 

"Οι ελληνικές τράπεζες που παίρνουν χρηματοδότηση μέσω ELA θα πρέπει να προχωρήσουν σε βήματα για τη βελτίωση της ρευστότητάς τους" αναφέρει η έκθεση και συμπληρώνει: "Θα ήταν αντιφατική η επέκταση των προϋποθέσεων ρευστότητας με αγορές βραχυπρόθεσμων κρατικών τίτλων τις επόμενες εβδομάδες". 

Στην ίδια έκθεση, η Bundesbank εκφράζει την αισιοδοξία της για την πορεία της γερμανικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι θα καταγράψει φέτος ισχυρότερη ανάπτυξη. "Καθώς η ευρύτερη οικονομική εικόνα είναι πιο φωτεινή, εκτιμάται ότι και η ανάπτυξη στη Γερμανία φέτος θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερη των προβλέψεων που διατυπώθηκαν τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους" αναφέρει η Bubdesbank στέλνοντας ουσιαστικά βήματα για αναβάθμιση των προβλέψεών της για τη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v