Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ τηλεφωνημάτων Τσίπρα

Περίπου 50 λεπτά διήρκεσε η τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η συνομιλία ήταν σε θετικό κλίμα. Ο πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλίες με Ολάντ, Γιούνκερ και Ρέντσι. Ποια «δέσμευση» ανέλαβε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Μπαράζ τηλεφωνημάτων Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα. Μέρκελ η οποία διήρκησε περίπου 50 λεπτά μαζί με τις μεταφράσεις, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους.

Όπως αναφέρεται, η συνομιλία ήταν σε θετικό κλίμα και στην κατεύθυνση να βρεθεί αμοιβαία επωφελής λύση για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Πρόεδρο της Γαλλίας. 

Ο Φ. Ολάντ διαβεβαίωσε τον Αλ. Τσίπρα ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει την Ελλάδα, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι. Ο Γάλλος Πρόεδρος διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπα: «Θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την Ελλάδα. Θα συζητήσω το όλο θέμα και με την Α. Μέρκελ στην αυριανή μας συνάντηση». 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πηγή της ιταλικής κυβέρνησης το απόγευμα της Πέμπτης ο κ. Τσίπρας είχε συνομιλία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v