Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ: Η Γερμανία είναι έτοιμη να αφήσει ένα Grexit

«Γερμανία, Ολλανδία και άλλες χώρες θα τηρήσουν σκληρή στάση και θα επιμείνουν, η Ελλάδα να ανταποκριθεί στην αλληλεγγύη που δείχνουν οι χώρες - μέλη, σεβόμενη τους όρους», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Μάλτας.

Μαλτέζος ΥΠΟΙΚ: Η Γερμανία είναι έτοιμη να αφήσει ένα Grexit

Οι μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης ίσως είναι προετοιμασμένες για αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ λόγω εντεινόμενης ανυπομονησίας αναφορικά με τις απαιτήσεις της νέας κυβέρνησης για το χρέους, υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών της Μάλτας Edward Scicluna. 

«Νομίζω ότι έχουν φθάσει σε ένα σημείο που θα πουν στην Ελλάδα: «Αν θέλεις να φύγεις, φύγε», δήλωσε στην εφημερίδα Malta Today. 

«Μάλιστα νομίζω ότι το εννοούν καθώς Γερμανία, Ολλανδία και άλλες χώρες θα τηρήσουν σκληρή στάση και θα επιμείνουν, η Ελλάδα να ανταποκριθεί στην αλληλεγγύη που δείχνουν οι χώρες - μέλη, σεβόμενη τους όρους», σημείωσε ο Scicluna, τονίζοντας ότι το σημερινό Eurogroup "θα είναι πολύ δύσκολο". 

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα -και δεν είναι 1% αλλά είναι μεγάλη- ότι εάν υπάρξουν εντάσεις και δεν συμφωνήσουν, θα μπορούσαν να φύγουν, υπογράμμισε. 

Όσον αφορά στο ελληνικό αίτημα για παράταση, τόνισε: «Η παράταση είναι καλή λέξη, αλλά μια παράταση σε τι; Μια παράταση στο πρόγραμμα είναι εντάξει, αλλά μια παράταση για κάτι που δεν υπάρχει δεν είναι εντάξει», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v