Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε 10 μέρες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 32.000 ανέργους

Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ. Με ξεχωριστή προκήρυξη θα τρέξει το πρόγραμμα για τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες.

Σε 10 μέρες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 32.000 ανέργους

Εντός των επόμενων 10 ημερών θα βγει η προκήρυξη για 32.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους και Δημόσιους Οργανισμούς. Με ξεχωριστή προκήρυξη θα τρέξει το πρόγραμμα για τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, υπεύθυνη για θέματα ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου με τους εκπροσώπους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), όπου συμφωνήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου οι προσλήψεις των ανέργων να γίνουν μέσα στον Απρίλιο.

Η δημόσια πρόσκληση θα δημοσιοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο κοινωφελές πρόγραμμα προβλέπει συνολικά 52.818 τοποθετήσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε ΟΤΑ, Υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς, Περιφέρειες και Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το συγχρηματοδοτούμενο, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 200.000.000 ευρώ. Το μέσο κόστος ανά ωφελούμενο ανέρχεται στο ύψος των 4.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης.

Οι θέσεις στους δήμους, οι οποίες προβλέπονται στην πρώτη προκήρυξη, θα είναι πεντάμηνης διάρκειας, με διασφαλισμένα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και με αμοιβή η οποία δεν θα υπολείπεται του νομοθετημένου κατώτατου μισθού.
Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος του ΟΑΕΔ υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα έχουν σαφή εικόνα των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων τους για τις θέσεις που θα καλύψουν πριν από την ανάληψη της εργασίας. Προς τούτο, το προεδρείο της ΚΕΔΕ συμφώνησε με την πρόταση του υπουργείου για την έκδοση δύο ειδικών ενημερωτικών φυλλαδίων.

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του υπουργείου Εργασίας θα παρακολουθεί και θα ελέγχει την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ θα διευκολυνθεί και το έργο των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ για την τήρηση των προϋποθέσεών του.

Ρούλα Σαλούρου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v