Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε η εμπιστοσύνη

«Ο Σόιμπλε εννοεί αυτά που λέει. Δεν απειλεί. Περιγράφει μια κατάσταση», δηλώνει ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ. Τις τελευταίες ημέρες χάθηκε η εμπιστοσύνη. «Εχουμε χάσει το λογαριασμό με τις δηλώσεις Βαρουφάκη!».

Γερμανικό ΥΠΟΙΚ: Τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε η εμπιστοσύνη

Σε επιβεβαίωση των θέσεων του Β. Σόιμπλε ότι σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις χρηματοδοτικές της υποχρεώσεις προς την ΕΚΤ τότε θα βρεθεί ενώπιον της χρεοκοπίας προχώρησε ο εκπρόσωπός του σήμερα στο Βερολίνο μετά από ερώτηση του MEGA. 

«Ο Σόιμπλε εννοεί αυτά που λέει. Δεν απειλεί. Περιγράφει μια κατάσταση. Το εννοεί», είπε. Ο κ. Γιέγκερ πρόσθεσε ότι ο κ. Βαρουφάκης έκανε τόσο πολλές δηλώσεις το Σαββατοκύριακο που στο Βερολίνο έχουν χάσει τον λογαριασμό και θα πρέπει και εκείνος να ερωτηθεί εάν και η Ελλάδα είναι έτοιμη για χρεοκοπία.

Χαρακτήρισε πολύ ασυνήθιστη και ασυνήθιστη για ευρωπαϊκή χώρα να κατηγορεί άλλες χώρες της Ευρώπης όπως την Ισπανία και την Πορτογαλία και πρόσθεσε ότι η Γερμανία δεν έχει εναλλακτική από το να είναι αυστηρή με την Ελλάδα

«Δεν πρέπει να ανακατευόμαστε στα εσωτερικά άλλων κυβερνήσεων-εταίρων μας» προσέθεσε τονίζοντας ότι η Γερμανία συνεργάζεται στενά με τις κυβερνήσεις της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. «Αναγνωρίζουμε στο μέγιστο βαθμό τα όσα έχουν οι δύο αυτές χώρες καταφέρει τα τελευταία χρόνια στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.»

«Τις τελευταίες εβδομάδες χάθηκε η εμπιστοσύνη», συμπλήρωσε και τόνισε ότι «πρέπει να τηρηθούν οι κανόνες και η Ελλάδα να μάθει να τηρεί τους διεθνείς κανόνες που έχει υπογράψει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v