Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στουρνάρας:Εχει μεγάλη σημασία να είναι πετυχημένο το Eurogroup

Ο Διοικητής της ΤτΕ τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις στις τράπεζες. Υπογράμμισε τη σημασία του Eurogroup της Δευτέρας και τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται άοκνα για να υπάρξει επιτυχία σε αυτό.

Στουρνάρας:Εχει μεγάλη σημασία να είναι πετυχημένο το Eurogroup

«Υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις» ξεκαθάρισε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

Οπως είπε «ενημέρωσα τον κ. Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο για την συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τις αποφάσεις που ελήφθησαν εκεί. Αυτό που έχω να πω είναι ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη στις ελληνικές τράπεζες. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος. Οι τράπεζες είναι και επαρκώς κεφαλαιοποιημένες και διασφαλίζεται η ρευστότητά τους. Άρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις καταθέσεις. Απολύτως κανένα».

Προσέθεσε ότι «η Τράπεζα της Ελλάδος συνδράμει το κυβερνητικό έργο, το συνδράμει βεβαίως μέσα στο πλαίσιο της Συνθήκης και όπου αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τη Συνθήκη. Έχει πολύ μεγάλη σημασία το επόμενο Eurogroup να είναι επιτυχημένο και δουλεύουμε όλοι προς την κατεύθυνση αυτή. Με διαβεβαίωσε τόσο ο πρωθυπουργός όσο και το οικονομικό επιτελείο ότι τις επόμενες τρεις μέρες εργάζονται άοκνα, προκειμένου τη Δευτέρα να υπάρχει ένα θετικό αποτέλεσμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v