Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρουφάκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα

Σάλος στη Γερμανία με νέες δηλώσεις Βαρουφάκη. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Γερμανίας έκανε λόγο για τριτοκλασάτους διεφθαρμένους τραπεζίτες και δήλωσε πως γνώριζαν ότι η χώρα δεν θα πλήρωνε τα χρέη της. Είναι «ανυπόφορος» σχολιάζει η Bild.

Βαρουφάκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια στην Ελλάδα

Ενώ συνεδρίαζε στις Βρυξέλλες το Eurogroup, η κρατική τηλεόραση της Γερμανίας ΑRD μετέδιδε ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση χρέους.

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ μίλησε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος δήλωσε: «Οι έξυπνοι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο ήξεραν από το Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα πλήρωνε ποτέ τα χρέη της. Ενήργησαν, όμως, λες και η Ελλάδα δεν ήταν χρεοκοπημένη, λες και απλώς δεν είχε αρκετή ρευστότητα».  

«Σε αυτήν τη θέση, το να δίνεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος του κόσμου το μεγαλύτερο δάνειο στην Ιστορία, σαν να ήσουν τριτοκλασάτος διεφθαρμένος τραπεζίτης, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του.

Το πρακτορείο Reuters διευκρινίζει πως δεν είναι σαφές πότε έγιναν τα γυρίσματα για το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ και συμπληρώνει: «Αν και η έντονη κριτική για τον τρόπο με τον οποίο έγινε ο χειρισμός της Ελλάδας είναι τυπική για τον κ. Βαρουφάκη -έναν μαρξιστή οικονομολόγο-, τα σχόλια αυτά προκάλεσαν σάλο στη Γερμανία όπου ψηφοφόροι και πολιτικοί γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί στο δανεισμό της Ελλάδας».

Η Bild έχει το θέμα στο πρωτοσέλιδό της και δίπλα ακριβώς άρθρο με τίτλο «Ο Βαρουφάκης είναι ανυπόφορος» το οποίο υπογράφει ο Bela Anda, αρχισυντάκτης πολιτικού ρεπορτάζ στην εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v